Tjuvtriks til hybelbruk
(11.9.07, 07:27) De kunne ha valgt rafting eller hyttetur – i stedet ble det gastronomiske utskeielser på hybelkjøkkenet da Institutt for nevromedisin sparket i gang subalumni for masterstudenter. |
NY OG ARTIG måte å bli kjent på for subalumnene ved Institutt for nevromedisin. |
Begivenheten fant riktignok sted på det profesjonelle kjøkkenet til Matakademiet på Rosten, men temaet var i hvert fall hybelmat.
Alumnene lærte å svinge opp med de lekreste retter med spartansk bruk av utstyr. På kjøpet fikk de et innblikk i vinsmakingens edle kunst, samt et utvalg tjuvtriks fra kursleder Svein Magnus Jønvik.
Gjennom et fem timers program arbeidet de seg gjennom 20 retter, inklusive salater, forskjellige typer brød og desserter. Menyen spente fra eksotiske gryteretter til tradisjonelle burgere, kjøttkaker og får-i-kål.
Faglig og sosialt
Deltakerne var en blanding av helt ferske og ikke fullt så ferske masterstudenter og ansatte ved Institutt for nevromedisin, med instituttleder Tore Syversen som fremste pådriver.
Han forklarer at målet med den nystartede subalumniforeningen er å bygge et sterkt faglig og sosialt nettverk på instituttet. Derfor var det greit å starte teamarbeidet på en ukjent arena og med ukjente utfordringer.
NTNU alumni ble startet som en paraplyorganisasjon for tidligere studenter, med nettverks- og kunnskapsdeling som mål. Under paraplyorganisasjonen kan det stiftes særforeninger – subalumner, på for eksempel instituttnivå.
Tekst og foto: Synnøve Ressem Les mer om alumni: Se bildeserie
|