MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Tjuvtriks til hybelbruk (11.9.07, 07:27)

De kunne ha valgt rafting eller hyttetur – i stedet ble det gastronomiske utskeielser på hybelkjøkkenet da Institutt for nevromedisin sparket i gang subalumni for masterstudenter.

NY OG ARTIG måte å bli kjent på for subalumnene ved Institutt for nevromedisin.
Begivenheten fant riktignok sted på det profesjonelle kjøkkenet til Matakademiet på Rosten, men temaet var i hvert fall hybelmat.

Alumnene lærte å svinge opp med de lekreste retter med spartansk bruk av utstyr. På kjøpet fikk de et innblikk i vinsmakingens edle kunst, samt et utvalg tjuvtriks fra kursleder Svein Magnus Jønvik.

Gjennom et fem timers program arbeidet de seg gjennom 20 retter, inklusive salater, forskjellige typer brød og desserter. Menyen spente fra eksotiske gryteretter til tradisjonelle burgere, kjøttkaker og får-i-kål.

Faglig og sosialt
Deltakerne var en blanding av helt ferske og ikke fullt så ferske masterstudenter og ansatte ved Institutt for nevromedisin, med instituttleder Tore Syversen som fremste pådriver.

Han forklarer at målet med den nystartede subalumniforeningen er å bygge et sterkt faglig og sosialt nettverk på instituttet. Derfor var det greit å starte teamarbeidet på en ukjent arena og med ukjente utfordringer.

NTNU alumni ble startet som en paraplyorganisasjon for tidligere studenter, med nettverks- og kunnskapsdeling som mål. Under paraplyorganisasjonen kan det stiftes særforeninger – subalumner, på for eksempel instituttnivå.

Tekst og foto: Synnøve Ressem

Les mer om alumni:
 Se bildeserie