MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Får ikke beholde studentadressen (13.9.07, 06:50)

– NTNU Alumni lovet NTNU-e-post til evig tid, men hvilken nytte har det når vi ikke får beholde studentadressen vår, spør ferske alumner.

MISTER POENGET: De ferske statsviterne Øystein Rafoss, Ingrid Tøsdal og Randi Kallar Devold synes NTNU Alumni mister noe av poenget når alle må bytte e-postadresse.
– Hele poenget er jo at det skal være lett å opprettholde kontakten med studiekamerater. Hvis alle må bytte e-postadresse forsvinner jo litt av poenget, mener Øystein Rafoss, Ingrid Tøsdal og Randi Kallar Devold.

De ble i sommer ferdige med mastergradene sine i statsvitenskap, og har tenkt å prøve å holde kontakten etter at studietiden er over. Å styrke nettverkene blant tidligere studenter er også et uttalt mål for NTNU, som i 2003 lanserte kontaktnettverket NTNU Alumni.

Her kan tidligere og nåværende studenter og ansatte legge inn kontaktinformasjon, opprette egne grupper, og lettere følge med på hva tidligere studiekamerater holder på med.

Evig e-post
I reklamekampanjer for NTNU Alumni fristes det blant annet med evig e-postadresse hos NTNU dersom man melder seg inn i nettverket. Men når siste studiepoeng har blitt produsert, viser det seg i følge de ferske statsviterne at dette kun gjelder en helt ny e-postadresse hos NTNU Alumni.

VIL BEHOLDE E-POSTADRESSEN: Det ville blitt lettere å holde kontakten dersom vi kunne beholdt studentadressen vår, mener Øystein Rafoss, nyutdannet statsviter fra NTNU.
– Jeg har allerede fått advarsel fra ITEA om at e-postkontoen min blir slettet i løpet av få uker, forteller Ingrid Tøsdal oppgitt.

I stedet for å kunne bevare all korrespondansen hun har hatt gjennom sine år som student på NTNU, må hun nå sørge for å ta vare på alle adressene selv.

– Da er det fort gjort at man glemmer noen, og da blir det vanskeligere hvis jeg noen år senere skulle ønske å komme i kontakt med vedkommende, sier Tøsdal.

Fristes av andre nettverk
Når ikke e-postadressen ved NTNU varer evig, tror de at mange vil søke andre kanaler for å holde kontakten enn gjennom NTNU.

– Det finnes andre muligheter, slik som Facebook og MSN, som er mye mer praktiske enn å alltid måtte informere klassekamerater om nye e-postadresser, mener Randi Kallar Devold.

Men spørsmålet de stiller seg er hvorfor ikke det kan la seg gjøre at de kan videreføre e-postadressen sin ved NTNU som alumner.

– Brukernavnene er allerede kryptiske nok slik det er i dag, og ved å eventuelt redusere kapasiteten noe på lagringsplassen for alumner, burde jo ikke det være noe problem, mener statsviterne.

FRA STUD TIL ALUMNI: NTNU Alumni har aldri lovt at studenter skal få beholde studentadressen sin, men tilbyr evig brukernavn@alumni.ntnu.no adresse til alle som ønsker det, sier prosjektleder Anja Tjelflaat.
Uproblematisk mener NTNU
Men Anja Tjelflaat, prosjektleder for NTNU Alumni, sier at de aldri har lovt at studenter har skal få bevare studentadressene sine til evig tid.

– Derimot får alumner stort sett beholde brukernavnet man har eller hadde som student ved NTNU, hvis man velger å takke ja til evig e-postadresse gjennom Alumni, slik at for eksempel anja@stud.ntnu.no blir til anja@alumni.ntnu.no, sier Tjelflaat. Hun tviler også på om de fleste har lyst til å bruke studentadressen resten av livet.

Kan bygge nettverk
Hvis studentene er bekymret for å kunne holde kontakten, oppfordrer hun de og andre til å registrere seg som alumner.

– Vi har allerede over 10.000 medlemmer blant nåværende og tidligere studenter samt ansatte, og alle har registrert seg med en e-postadresse. Inne på Alumni-sidene kan man søke opp tidligere bekjente som også er medlemmer, og bygge egne private nettverk med sine venner for å holde kontakten etter avsluttede studier, forklarer Tjelflaat.

Tekst og foto Daniel Rees