Damer i fortropp
(20.9.07, 06:44) Det skal strekkes, bøyes og tøyes rundt om på hele NTNU denne høsten. Mange meldte seg som instruktører til daglig pausetrim – men hvor blir det av mennene? |
SPREKE damer og en enslig mann ruster seg til en ny sesong |
Faktum er at det var overveldende oppmøte av damer til kurset for pausegym-instruktører i Idrettsbygget på Gløshaugen i onsdag.
Den geografiske spredningen imponerende. Deltakerne kom fra fakulteter og institutter, administrative og tekniske avdelinger.
Artig og sosialt
Prosjekt pausegym ledes av Inger Hustad, som er fysioterapeut ved HMS-avdelingen. Hun legger vekt på at fysisk aktivitet er sykdomsforebyggende og en kilde til glede og livsutfoldelse.
– Den viktigste motivasjonen er at det er artig og trivelig. Vi har holdt på med organisert pausegymnastikk i tre år nå, og tilbakemeldingene er svært positive. Programmet er overkommelig for de fleste. Det krever ikke mer enn å sette av ti minutter, men det må helst være daglig. Å anstrenge seg i rykk og napp gir ikke den store effekten, understreker Hustad.
|
INGER Hustad (i front) har faglig ansvar for trimprosjektet |
Plakat og CD
Hver høst og vår innkaller hun frivillige til instruksjons- og motivasjonskurs. Kurset omfatter teori og gjennomgang av øvelser til musikk.
Hver arbeidsplass oppfordres til å ha to instruktører som kan bytte på oppgaven. HMS-avdelingen stiller med instruksjonsplakater og CD med musikk som er tilpasset øvelsene.
Pausegymnastikken er del av satsingen på helse og arbeidsmiljø ved NTNU.
Hustad føyer til at tiltaket er i tråd med Nasjonal handlingsplan for fysisk aktivitet, hvor et av innsatsområdene er aktivt arbeidsliv. Hun minner også om kapittel tre i arbeidsmiljøloven, som sier at arbeidsgiver plikter å vurdere tiltak for å fremme fysisk aktivitet blant ansatte.
Tekst og foto: Synnøve Ressem |