MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Tar lederfri, men ikke styrefri (27.9.07, 06:50)

Kantega-direktør Jon Øyvind Eriksen tar 18 måneders studiepermisjon i London for å bli en bedre sjef. Men NTNU-styrevervet lover han å skjøtte godt videre.

Det var Dagens IT som publiserte intervjuet med Jon-Øyvind Eriksen tidligere denne uken. Her forteller sjefen for it-konsulentfirmaet Kantega at han tar et halvannet år langt avbrekk fra direktørjobben for å ta en Master of Business Administration (MBA) ved London Business School.

Målet er å tilegne seg kunnskaper og perspektiver, og utvikle seg slik at han ikke stivner i lederrollen.

GODT LEDERSKAP: Jon Øyvind Eriksen setter seg på skolebenken for å bli en enda bedre leder for Kantega.
Arkivfoto: Arne Asphjell/ NTNU Info
- Bra for jobben at jeg drar
Kantega har fått mye ros for sitt gode arbeidsmiljø, ja, faktisk ble de kåret til en av Europas beste arbeidsplasser i 2007 av selveste Financial Times.

Gjennomtenkte velferdsordninger og de ansattes eierskap av egen bedrift, blir ofte fremhevet som faktorer for at de trekker til seg noen av de mest attraktive menneskene. Men kanskje er også ledelsesfilosofien viktig, for her later det til å være en stor raushet som er gjennomgangstonen.

Eriksen forteller til Dagens IT at hele organisasjonen vil tjene på at han overlater roret midlertidig til sin kollega Marit Collin:

- At jeg er borte betyr at Kantega får sjansen til å utvikle nye ledere. Vi har en avdelingsleder som nå blir direktør for første gang. Det er veldig kompetanseutviklende for henne, og mine svakheter plukker hun sikkert opp. I tillegg rykker en annen opp i hennes stilling. Dette innebærer at det ikke bare er jeg som utvikler meg, men også to andre. Organisasjonen blir sterkere av det, sier han.

FAKTA

- Det er for dumt å ikke slippe andre til fordi man er redd for at de vil gjøre det glimrende. Det er altfor mange ledere som klamrer seg til stillingen sin. Ingen kan være god i det uendelige uten å få påfyll.

Mye å lære
Impulsene fra studiet og studiekamerater ved den prestisjetunge engelske institusjonen er svært verdifulle i Jon Øyvind Eriksens øyne.

Han trekker frem nytten av å dele erfaring med folk som tenker annerledes, særlig fordi Kantega ønsker å bevege seg utenfor Skandinavia.

- Det er viktig for oss å forstå det globale markedet. Vi har gjort det bra i Norge, og det er lett å bli mett og fornøyd, men jeg ser at vi fortsatt har mye å lære, sier Eriksen til Dagens IT.

Kantega støtter Eriksen i studieperioden, til gjengjeld binder han seg til å forsette i firmaet en viss periode. Siden det er et deltidsstudium han går på, skal han også jobbe som rådgiver i Kantega i halvstilling.

Det kan bli både spennende og skremmende å innta sjefsstolen igjen når de 18 månedene i London er over, tror Eriksen:

- Det blir en utfordring for meg å komme tilbake og bevise at jeg fortsatt er et godt valg. Men det er for dumt å ikke slippe andre til fordi man er redd for at de vil gjøre det glimrende. Det er altfor mange ledere som klamrer seg til stillingen sin. Ingen kan være god i det uendelige uten å få påfyll, sier han til Dagens IT.

Forlater ikke NTNU-styret
Som første varamedlem for de eksterne representantene i NTNU-styret, har Jon Øyvind Eriksen fått mange innkallinger i løpet av perioden han har bekledd vervet.

Så hva nå, forlater han styrekollegene ved NTNU når London kaller? lurte vi på i Universitetsavisa da vi leste intervjuet i Dagens IT.

- Selve studiet i London er på deltid, og bygd opp rundt flere intensive samlinger, så jeg vil fortsatt bo i Trondheim. Jeg forsøker alltid å delta på NTNU-styremøtene, og det vil jeg ikke slutte med, forsikrer Eriksen.

Av Kenneth Stoltz

Les hele intervjuet i Dagens IT
Les mer om Kantega som arbeidsplass
Kantega blant Europas 100 beste arbeidsplasser