En innfallsport til næringslivet
(2.10.07, 10:50) Mange studenter skaffer seg erfaring fra næringslivet under studiene gjennom prosjektformidlingen som Idéportalen driver. Nylig ble tre studenter premiert for sine suksesshistorier om lærerike bedriftsprosjekter. - Idéportalen skal være kontaktpunktet mellom bedrifter og studenter under høyere utdanning i Trøndelag, opplyser prosjektleder for Ideportalen, Bente Rønning. Hun legger til at ambisjonen er å gjøre portalen landsdekkende.
|
FØRSTEPRISEN i fortellerkonkurransen gikk til Carl Erik Leitao, som her får en reisesjekk på 5.000 kroner av Idéportalens Vegard Sjursen. |
Idéportalen har vært i virksomhet i halvannet år, og har i løpet av denne tiden formidlet nærmere 300 sommerjobber, prosjekter og masteroppgaver. NTNU står for en tredjedel av disse.
Bedrifter annonserer sine behov for assistanse gjennom portalen, og studentene søker i basen etter prosjektoppgaver eller sommerjobber.
Ønsker mer aktive faglærere
- Dette er et lavterskeltilbud for kontakt med næringslivet, poengterer Rønning. Men hun har et hjertesukk: - Det er de fagansvarlige som skal kvalitetssikre at oppgaven i samarbeid med bedriften holder nødvendig faglig nivå, og vi skulle ønske oss mer engasjement fra de fagansvarlige, sier hun.
Nylig fikk tre studenter reisesjekker som premie for sine historier om sommerjobb i bedrifter som ga relevant praksis knyttet til studiene.
Lokal Idéportal på Frosta
Carl Erik Leitao har hatt sommerjobb som prosjektkoordinator i kommuneadministrasjonen på Frosta, hans hjemkommune.
Carl Eriks oppgave var å utvikle en Frostavariant av Idéportalen, en jobbsentral for koordinering av arbeidssøkere og lokale bedrifters behov for hjelp.
Carl Erik tar en master i helse, organisasjon og psykologi, og følte han både fikk utrettet mye og lærte mye selv i løpet av sommeren. Blant annet arrangerte han en vellykket gründerkonferanse.
For sin skildring av erfaringene, mottok han en reisesjekk på 3.000 kroner fra Idéportalen.
|
TRE GLADE PRISVINNERE med nyttig næringslivserfaring: Kristin Fuglø, Carl Erik Leitao og Tony Gjerde. |
Lider av falskspillersyndrom
Andrepremien gikk til Kristin Fuglø, som har gjort unna fem år på medisinstudiet og tar sikte på spesialisering innen epilepsi og autisme. En legevaktjobb ved nevrologisk avdeling ved St. Olavs Hospital ga henne både nyttig erfaring og mer tro på seg selv i sin fremtidige oppgave som lege.
- Jeg lider av falskspillersyndromet, innrømmer Kristin. – Jeg er hele tiden nervøs for å bli avslørt på alt det jeg ikke kan.
Men hun ble ikke ”avslørt” i sin praksisperiode på sykehuset, og har innsett at hun faktisk kan ganske mye – nok til å ta fatt på legegjerningen og lære mer.
Plattformopphold
Den tredje premievinneren, Tony Gjerde, tar en master i industriell matematikk, og skrev om sin sommerjobb hos Statoil. Hans oppgave gikk ut på å beregne sikkerheten i brønnbaner, og som en innledning til oppgaven fikk han et nyttig sikkerhetskurs og lærerikt opphold på plattform i Nordsjøen.
Tekst og foto: Arne Asphjell Finn ditt prosjekt på Idéportalen Les mer om de premierte bidragene på Idéportalens nettsider
|