MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

TECHNOPORT 2007
Møtested for ny teknologi (10.10.07, 07:57)

I neste uke er det igjen klart for Technoport. Jens Stoltenberg og Göran Persson kommer. Kommer du? Les hvordan du får gratis inngang!

Technoport arrangeres annenhvert år, i forbindelse med UKA. Disse dagene finner både utstillinger, konferanser og prisutdelinger sted. Her kan man få med seg det siste innen teknologisk innovasjon.

Variert innhold
Dette er det fjerde store arrangementet på kort tid hvor NTNU er involvert som arrangør. Onsdag den 17. oktober markeres åpningen av årets teknologifestival med en seremoni i Trondheim Spektrum, der Technoport Exhibition settes opp.

Ansatte og studenter ved NTNU har mulighet til å komme gratis inn på Technoport Exhibition ved å skrive ut adgangsbeviset som vi har lenke til nederst på denne siden.

- Adgangsbeviset kan også benyttes av følge, som for eksempel ansattes ektefeller, barn eller venner, og det samme gjelder for studentene, presiserer Jorid Øverdahl, som er ansvarlig for kulturprogrammet under Technoport.

Under Techno Awards blir det onsdag kveld delt ut prestisjetunge forskningspriser. Denne delen av arrangementet blir avviklet i Olavshallen, med Schrødingers katt-journalist Gry Molvær som konferansier.

Tilrettelagt for studenter
Technoports visjon er at de skal være et førstevalg i Skandinavia når ny teknologi skal vises og oppleves. Ifølge arrangørene satses det i år mer på å trekke studenter enn tidligere.

- Vi har startet en kampanje for å vekke studentenes oppmerksomhet. Vi ønsker å tilby dem nærkontakt med bedrifter som har kommet langt i å ta i bruk ny teknologi, og i å sette sammen teknologi på nye måter, sier daglig leder i Technoport, Tom-Ivar Bern.

Nytt av året er en møtebørs hvor studenter og bedrifter skal gjennom et ”speed-dating”-program. Flere bedrifter skal møte studenter på denne måten. Det er satt av 10 minutter for hver ”date”, slik at bedriftene får presentert seg for studentene.

Bern mener at alt ligger til rette for en spennende utstilling med stor spennvidde i de teknologier som presenteres.

Grønn miljøteknologi
Hovedfokus for årets arrangement er miljøteknologi, med hovedvekt på hva teknologien betyr for samfunnet og miljøet. Dette skal gå som en ”grønn tråd” gjennom hele festivalen.

Dette gjenspeiler seg i den store klimakonferansen som finner sted i storsalen på Samfundet torsdag 18. oktober 11.45-17.00. Da avholdes et toppmøte mellom beslutningstakere fra politikk og næringsliv for å diskutere miljø under vignetten Hva er teknologisk mulig og politisk realiserbart?

Navn som Göran Persson, Jens Stoltenberg, Børge Brende og StatoilHydro-sjef Helge Lund vitner om at her bør publikum kjenne sin besøkelsestid og melde seg på mens det ennå er plasser igjen.

Også her slår arrangøren til med en kjent programleder, Anne Lindmo, som konferansier. Klimakonferansen arrangeres av UKA-07, NHO, Trondheim kommune og Sør-Trøndelag fylkeskommune.

Stor interesse
I tillegg til utstilling, prisutdeling og klimakonferanse er det duket for en rekke spennende konferanser disse oktoberdagene. Det er mulig å få med seg konferanser om alle de fire teknologiområdene for arrangementet.

- Vi er svært glade for at flere norske og internasjonale selskaper finner Technoport så interessant at de har valgt å inngå partneravtaler med oss, sier Bern.

I utstillingens innovasjonsdel vil et program i Innovasjon Norge, Norwegian Centers of Expertice, presentere bredden i et nettverk av innovative bedrifter.

- Senter for Forskningsdrevet Innovasjon vil også delta, for å synliggjøre arbeidsområdet og for å vise mulighetene de kan tilby ambisiøse studenter, avslutter Bern.

Tekst: Guro Rørvik

Last ned gratis adgangsbevis til Technoport Exhibition her
Hele programmet for Technoport 2007