MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

LESERBREV

Allan Krill: Rettelse (30.10.07, 18:54)

Jeg tok feil ved å påstå at det ikke var nye opplysninger i Adresseavisens artikkel. Nå ser jeg at to nye opplysninger kom frem, at Kronprinsen tok en grad ved Berkeley, og at det jobbes for å få et tilbud for teknologimiljøet. Den siste detaljen burde gjort meg klar over at Adressa hadde tatt kontakt med Schiefloe. Der var jeg uforsiktig.

Men at Adressa satte sitt navn på andres arbeid gjelder også intervjuet med Schiefloe. Her er alle tre avsnitt med intervjusitat som kom i Adressa, etterfulgt av tilsvarende deler av Universitetsavisa (UA). Intervjuet preges av simpel omskrivning, slik som artikkelen ellers.

Adressa: - Dette er en avtale som universiteter verden over står i kø for å få. Vi fikk den på grunn av gode kontakter ved Berkeley og fordi norske studenter har et godt rykte. Det mest unike er at dette er en pakkeløsning. Studentene trenger ikke tenke på stort annet enn å skaffe seg visum og kjøpe flybilletter, sier professor Per Morten Schiefloe ved NTNU.

UA: - Universiteter verden over står i kø for å få til en slik avtale. Dette har vi fått til på grunn av gode kontakter, og fordi UC Berkeley har gode erfaringer med norske studenter. Det mest unike ved avtalen er nok uansett at vi har fått til en pakkeavtale. Det betyr at studentene får en ferdig fagpakke og vet hvilke fag som er godkjent, sier Schiefloe. .....Pakkeavtalen gjør at det eneste studentene selv får ansvar for er å bestille flybilletter og å søke om visum, avslutter Schiefloe.

Adressa: Da søknadsfristen gikk ut, hadde imidlertid bare åtte NTNU-studenter søkt om opphold ved Berkeley i vårsemesteret 2008. Dette forklarer Schiefloe med at avtalen ble klar etter semesterslutt. Han er overbevist om at (det) vil bli nok av søkere. Tilbudet sikter primært mot studenter ved Fakultet for samfunnsvitenskap og teknologiledelse, men er åpent for alle. Det jobbes mot teknologimiljøet ved Berkeley for å få til et tilbud mer beregnet på Gløshaugen-studentene.

UA: Da søknadsfristen gikk ut var det bare åtte søkere. Dette kommer i følge Schiefloe av at avtalen ble klar etter semesterslutt, og da den var klar, var det bare tre uker igjen til søknadsfristen gikk ut den 15. september. Og Schiefloe er sikker på at det de neste årene ikke vil være noe problem å sende over 50 studenter i semesteret.

Adressa: Berkeley forlanger omkring 5000 dollar i skolepenger per semester, av dette omgjøres 60 prosent til stipend ved bestått eksamen. Schiefloe anslår at et semester vil koste studentene 20 000 kroner mer enn i Norge, men mener det er gode muligheter til å skaffe penger fra legater og stipendier. Professoren tror også at livet i California vil friste med det vakre campusområdet, nærheten til San Francisco og mulighetene til surfing - blant annet.

UA: Skolepenger kommer på omtrent 5000 USD per semester ... og 60 prosent av skolepengene vil bli omgjort til stipend ved bestått eksamen. Totalt sett vil nok et semester koste om lag 20.000 kroner mer enn et semester ved NTNU... Schiefloe understreker at det også er mulig å søke ulike stipender og legater for å få dekke utgifter i studietiden, som for eksempel reiseutgifter. ...UC Berkeley har et godt tilbud til dem og en flott campus. Dette er den fineste delen av USA, med gode muligheter for friluftsliv og surfing, i tillegg til det urbane liv i San Francisco, som bare er 25 minutter unna.

Adressa vil nødig informere sine lesere om at de selv kan hente gratis NTNU-nyheter på nettet. Derfor betaler Adressa for et Scanpix-bilde, heller enn å bruke et bilde fra Universitetsavisa. Bilder må krediteres og kan ikke bare skrives om.

Allan Krill

 
 
    
 SEND INN LESERBREV TIL
 REDAKSJONEN >>>
 
 FLERE LESERBREV:
Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk (19.1 2010)
 
Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken (15.1 2010)
 
Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut? (13.1 2010)
 
Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK (30.12 2009)
 
Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis (21.12 2009)
 
Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU” (15.12 2009)
 
Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva? (10.12 2009)
 
Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker (10.12 2009)
  Allan Krill: For mappa mi (14.12 2009)
 
Per Carlsen: Læresteder i klemme (7.12 2009)
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme (9.12 2009)
 
Odd W. Andersen: Saltkraftverk (30.11 2009)
 
Arkiv