STJERNØ-UTVALGET Etter Stjernø – hva nå?
(30.1.08, 14:07) Rektor skal nå komme Stjernøs innstilling i forkjøpet ved å kontakte høyskolene og samordne høringen med de andre universitetene. Styremøtet etter Røros-samlingen diskuterte veien videre etter Stjernø-utvalgets innstilling, hvor opprettelse av landsdelsuniversiteter var et av alternativene til fremtidig organisering av høyere utdanning.
Fristen er mai
Departementet har satt høringsfristen til mai 2008. Dette gir NTNU en mulighet til å påvirke regjeringens og Stortingets endelig beslutning. Men tiden er knapp.
Rektor informerte Styret om den videre prosessen. Han vil informere og hente innspill fra Dekanmøtet i februar. Derfra vil han bringe Styret en oppdatering – også i februarmøtet.
Mulige samarbeid
Parallelt fram møt høringsfristen skal rektor kontakte høyskolene i regionen og Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB), samt høyskoler som tilbyr ingeniørutdanning. Tanken er å utrede samarbeidsalternativer og kartlegge skjæringspunkter i utdanningsfloraen.
Samordning kreves
Styret vil diskutere høringsuttalelsen fra NTNU i aprilmøtet. På Røros understreket styremedlemmer hvor viktig det var å samordne høringsuttalelsen med de andre universitetene.
Samtidig vil en del av høringsuttalelsen gjelde særlig for NTNU.
- Ikke bare kritisere
Hvordan løse problemet med at det er bortimot 40 institusjoner i Norge for høyere utdanning?
- NTNU kan ikke bare kritisere utvalgets arbeid, vi må også komme med konstruktive løsninger på den irrasjonale strukturen i høyere utdanning, var meldingen fra Styret.
Dette er utfordringen NTNU står overfor fram mot departementets behandling av Stjernø-utvalgets arbeid.
Stjernøutvalgets sider
Av:Tor H. Monsen |