MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Rimelig hytteferie for NTNU-folket (1.2.08, 07:11)

Visste du at du kan få rimelig påskeopphold på en av NTNUs feltstasjoner? For 600 kroner per uke kan du leie hytte på Dovrefjell.

HYTTE MED PARKERING: Kongsvoll feriestiftelse ligger på Dovre, rett opp for Kongsvoll stasjon (i bakgrunnen). Parkering rett utenfor stasjonsområdet er gratis, og parkeringstillatelse hentes på Kongsvoll fjellstue (i forgrunnen på bildet). Foto Arne Rønning, NTNU.
I år som tidligere år kan du bli med i konkurransen om en ukes opphold på NTNUs feltstasjon på Kongsvoll i påska. Påska er delt i to perioder, og den første går fra 14. til 19. mars. Den andre fra fra 19. til 24. mars.

Prisen for en periode er 600 kroner, men med en slik pris må du regne med å konkurrerere med andre interesserte. Derfor blir det loddtrekning mellom dem som melder sin interesse innen utgangen av februar.

Ta med håndklær
Brit Fjærli ved Teknisk avdeling er den som ordner køen. Hun forteller at NTNUs hus på Kongsvoll består av to leiligheter, med 8 sengeplasser i hver.

Hver leilighet har to soverom, stue, kjøkken og bad med dusjkabinett. Kjøkkenet har komfyr, kjøleskap m/fryser og alt av dekketøy.

Oppvaskmiddel, kluter og kopphåndklær er på plass, men håndklær, dynetrekk, putevar og laken må man selv ta med, opplyser Fjærli.

Sjøluft på Agdenes
Hvis du foretrekker sjø framfor fjell, er Slettvik feltstasjon i Agdenes en mulighet. Det er biologene som ordner køen på feltstasjonene og det er nok de som bruker tilbudene mest i forbindelse med kurs og feltarbeid, men feltstasjonene er et gode for hele NTNU.

Her arrangeres det også hyppige kurs for skoleklasser, fortrinnsvis fra videregående. Feltkurs for NTNU-studenter på biologi er naturligvis en årviss foreteelse.

SLETTVIK ligger idyllisk til ved Hopavågen i Agdenes, ca en og trekvart times biltur fra byen. Dette er utsikten fra Slettvik mot havet. Foto Torgeir Jensen, NTNU.
- Problemet med Slettvik er at det som regel er opptatt for kursformål i den fineste tida av året, forteller Vera Sandlund ved Institutt for biologi. Hun er den som tar imot forespørsler fra NTNU-ansatte om opphold på stasjonen.

- Slettvik kan egne seg for internseminarer, sier hun videre. – Slettvik har en stor paviljong med sengeplasser i tillegg til hovedhuset. Grupper på vel 50 kan få plass, men det bør helst ikke være over 40. Teknisk avdeling har hatt internsamlinger der ute.

For den som liker sjøen, har også arkeologene et idyllisk sted til utlån på Hitra. Dette stedet skrev vi om i forfjor sommer i Universitetsavisa.

Krovert medfølger
For store grupper følger det krovert med oppholdet på Slettvik. Den pensjonerte verten på Selva Kro, John Schengon Værnes, har avtale om å stå for serveringen når en gruppe på minst 8 personer er innlosjert på Slettvik.

FAKTA

POPULÆRT PÅ KONGSVOLL
Kongsvoll er den eneste feltstasjon som utlyser opphold for NTNU-almuen, og er belagt nesten hver helg, unntatt i desember og januar. På Slettvik og i Snåsa er det mer ledig, det er i feltsesongen det er mest pågang. Det kan også ha sammenheng med at muligheten for opphold her ikke utlyses. - Ta kontakt, vi er åpne for forslag, er Ole Kristian Bergs gjestfrie oppfordring.

For 260 kroner per person serverer han både frokost og middag. Lunsjpakke kan smøres, men det er også mulig å bestille lunsjservering for et ekstra tillegg i prisen.

Er det færre enn 8 personer må de sørge for maten selv, og oppholdet er gratis.

- Hvis noen ønsker å arrangere en samling med personer som ikke er knyttet til NTNU, er det også mulig, opplyser Sandlund. - Da koster oppholdet 50 kroner natta per person. Vi har eksempel på at det har vært korpssamlinger på Slettvik.

Langt til nærmeste pub
Hvis det er jakt og de store skoger som lokker, er Snåsavatn feltstasjon en tredje mulighet.

- Det er ingen pub eller bar i nærheten, er det spøkefulle svaret vi får fra professor Ole Kristian Berg når vi spør om muligheten for et opphold på Snåsavatn. Også her er det fri bruk av fasilitetene, såfremt man selv sørger for sengeklær og annet personlig tilbehør. Og det må være minst like rent som da du kom, understreker Berg.

- Et lavterskeltilbud, er karakteristikken han gir av et opphold på feltstasjonen i skogene i Snåsa.

SNÅSA FELTSTASJON består av tre hus med overnattingsplasser: Hovedhus (4 sengeplasser), naust (4 sengeplasser) og anneks (8 sengeplasser). Det er bilvei helt fram til stasjonen. Foto: Institutt for biologi.
Stasjonen skal fortrinnsvis brukes til feltarbeid, men hvis man har interesse av et opphold i forbindelse med et internseminar dit, er det en mulighet.

Stasjonen består av tre bygninger, med til sammen 16 soveplasser og ett greit undervisningsrom med tavle og lerret i stua i hovedhuset.

- Jeg registrerer bestillingene så vi ikke får dobbelt belegg og er åpen for forslag. Jeg driver ingen overprøving av formålet med Snåsaturen, forsikrer Berg.

Mot betaling er det også mulig å få mat servert på fat. Gårdbrukerkona Gunnhild Solnes som bor i nærheten disker opp på forespørsel.

- Har du fått med perlen blant våre feltstasjoner – feltstasjonen i Longyearbyen på Svalbard, er den avsluttende replikken fra Berg.

Tja, om dette er perlen blant NTNUs feltstasjoner kan nok diskuteres. Se bildeserien og døm selv.

Av Arne Asphjell

Intern utlysing, opphold på Kongsvoll
Slettvik feltstasjon
Snåsa feltstasjon
 Se bildeserie