MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Arbeidslivsdagen ble braksuksess (4.2.08, 10:13)

- Dette skal bli en årlig trend, konstaterer leder for Arbeidslivsdagen på Dragvoll, Annette Ysland Ludvigsen. I går vrimlet studentene blant fremtidige arbeidsgivere for første gang på flere år.

For første gang siden Dragvollportalens ble lagt ned har en omfattende Arbeidslivsdag blitt arrangert på Dragvoll. Torsdag var 14 store bedrifter representert med stands og bedriftspresentasjoner på gata.

FORNØYD MED DAGEN: Kristina Rasmussen mener Arbeidslivsdagen er et flott tiltak – spesielt med tanke på at jeg leverer master til sommeren
Etterlengtede gjester
Schibsted, NORAD og Departementene var noen av de potensielle arbeidsgiverne studentene kunne bli bedre kjent med. Student Kristina Rasmussen skriver masteroppgave i sosiologi og synes tilbudet var ypperlig:

- Dette er et flott tiltak, spesielt med tanke på at jeg skal levere til sommeren, sier hun.

Det var også flere bedriftspresentasjoner i løpet av dagen. Arbeids- og inkluderingsdepartementet og Utenriksdepartementene fylte opp auditoriene på Dragvoll under sine presentasjoner. På Utenriksdepartementets presentasjon var det hele 350 studenter til stede.

FORNØYD MED ARRANGEMENTET: - Hele dagen gikk knirkefritt og vi ser fram til at det blir arrangert en slik dag neste år, konkluderer leder av Arbeidslivsdagen Annette Ysland Ludvigsen (t.h). Sammen med leder av eksternkomiteen i Arbeidslivsdagen, Lars Erik Brekne Nielsen (t.v) har de organisert den omfattende Arbeidslivsdagen på bare to måneder.
Intens innspurt
En hardtarbeidende gruppe på 20 studenter fra fagretningene sosialantropologi, statsvitenskap, sosiologi, samfunnsøkonomi og geografi har sydd sammen Arbeidslivsdagen, og det på litt over en måned.

Gruppen ble trommet sammen midt i beste eksamenstid før jul og har siden kontaktet over 200 bedrifter. Motivasjonen for komiteen var å få Arbeidslivsdagen på fote, og vise både studenter og næringsliv at Dragvoll har mye å by på.

- Det ligger litt psykologi i dette. Vi vil få folk til å forstå at det skjer ting på Dragvoll også, gjennom å gjøre de mer optimistisk og bevisste, sier leder for eksterngruppen i Arbeidslivsdagen, Lars Erik Brekne Nielsen

FORNØYD MED STUDENTENE: Jan Arild Eriksen som representerte Departementene var fornøyd med responsen blant studentene, og ikke uventet var aspirantkurset til Utenriksdepartementet et populært tema gjennom Arbeidslivsdagen.
Mangfoldig tilbud
Siden Dragvollportalen ble en saga blott har samarbeidet mellom linjeforeningene avtatt. I mellomtiden har linjeforeningene arrangert separate bedriftspresentasjoner.

Arbeidslivsdagen er dermed en gjenopptakelse av samarbeidet og koordineringen linjeforeningene imellom.

Annette Ludvigsen mener at det er på høy tid at Dragvoll også arrangerer arbeidslivsdager i større skala og som favner flere fagretninger.

- Det er positivt at det kommer flere fagmiljøer inn på Dragvoll og ikke bare én type bedrifter, sier hun.

Målet for Arbeidslivsdagen var å gi et tilbud til absolutt alle fagretninger på Dragvoll, noe som har vist seg vanskelig.

- Selv om det er store bedrifter på besøk kan noen kanskje ikke være helt fornøyde med tilbudet. Da er det bare å engasjere seg til neste års arbeidslivsdag, oppfordrer Lars Erik.

Viktig oppfølging
De to lederne innrømmer at det har vært en hektisk tid, men har ingen ambisjoner om å avslutte arbeidet riktig enda.

- Vi skal gjøre vårt for å skape en god struktur for at dette kan gjentas. Gjennom å organisere et valg til nytt styre, skaffe folk, kartlegge og rapportere det vi har gjort, kan vi sikre at neste Arbeidslivsdag blir enda bedre, hevder Nielsen

Ifølge Lars Erik har historien vist at Arbeidslivsdagens fremtid i stor grad er avhengig av hva som skjer i kjølvannet av gårsdagens presentasjon:

- Alt i alt ligger utfordringene våre i hva som skjer etterpå og hvor raskt ting skjer. Min erfaring med slike arrangement er at ilden dør fort ut her på Dragvoll. Vi er tross alt bare den siste rekken av folk som prøvd å skape en bedriftskultur, de andre har mer eller mindre mislyktes, avslutter han.

Gløshaugen i tet
KarriereDagen på Gløshaugen har på sin side vunnet Kaleidoskopets karrieredagstest. Sist høst ble det reist et 2400 kvadratmeter stort telt til KarriereDagen, noe som imponerte juryen i Kaleidoskopet.

- Vi har jobbet i nesten ett år med arrangementet, og jeg tror vi har lagt ned flere timer enn det som har vært vanlig tidligere, sier Magnus Haug Wandberg fra Bindeleddet-NTNU til Kaleidoskopet.

Tresifret antall IASTE-bedrifter
Denne uken rulles kanskje den største møteplassen mellom studenter og næringsliv ut på Gløshaugen, når IASTE arrangerer Næringslivsdagene 2008 i Elektrobygget 5.-7. februar. Over hundre bedrifter kommer for å presentere seg selv og knytte kontakter med NTNU-studentene.

Ett av trekkplastrene er Celina Midelfart med foredraget "En sjamposelgers bekjennelser", i EL 5 torsdag kl. 1215. Se hele programmet her.

Tekst og foto: Dina M. Aspén