LESERBREV Svar fra Studenttinget til Frustrert medlem av fagpersonalet på NTNU
(8.2.08, 12:18)
Studenttinget vil gjerne kommentere noe av det ”Frustrert medlem av fagpersonalet på NTNU” beskriver i sitt innlegg “Det Glade Vanvidd” (Universitetsavisa 07.02.08).
Studenttinget vil først beklage at man ved NTNU velger anonymitet som metode for meningsytring. NTNU vil tjene på større åpenhet omkring hvilke valg man har tatt. Den anonyme har imidlertid helt rett i at inntektsfordelingsmodellen er et dårlig styringsverktøy for å regulere egen arbeidstid. Det er heller ikke meningen med modellen, og premisset om at det skal være slik blir feil. Det er naturlig at vitenskapelig ansatte forsker mindre i forbindelse med eksamenstiden, og at man forsker mer i perioder uten eksamen.
Studenttinget mener videre at anonyms virkelighetsforståelse ikke er helt i samsvar med den virkeligheten mange studenter møter. Det er svært få av oss som har muntlig eksamen, og hadde NTNU fulgt kvalitetsreformen så hadde kanskje ikke den anonyme sett så svart på rettingen av eksamensbesvarelsene.
Studenttinget ønsker at mest mulig av eksamen skal gjøres unna før slutten av semesteret, gjennom karakterer på semesteroppgaver, muntlig prøvelse og deleksamener. NTNU har dessverre ikke valgt slike ordninger. I stedet velger nå mange institutter å gå over til en ren universitetseksamen, og de har med det valgt bort forutsetningen som lå bak ordningen med én sensor. Man innførte ordningen med én sensor fordi man ikke lenger skulle ha 100 % tellende universitetseksamen.
Treukersfristen for sensur er viktig for studentene fordi planleggingen av neste semester begynner ganske umiddelbart etter at inneværende semester avsluttes. Vi er avhengig av eksamensresultatet for å vite hvilke eksamener vi skal melde oss opp i neste semester, og om vi eventuelt blir nødt til å ta opp en eksamen.
Fristene for eksamensoppmelding og undervisningsregistrering endres ikke selv om sensuren skulle bli forsinket. Flere sensorer og flere deleksamener vil imidlertid minske denne problematikken betraktelig, og være til fordel både for studentene og de vitenskapelig ansatte.
Studenttinget vil gjerne at den anonyme, sammen med sine kolleger, støtter oss i kravet om flere deleksamener, og at man, dersom man kun benytter universitetseksamen, går tilbake til flersensorsordningen. Dette ville utvilsomt hjulpet den anonyme, og ikke minst den anonymes studenter.
Anne Karine Nymoen
Leder av Studenttinget NTNU |