Synlighet gir resultater
(26.2.08, 08:54) Stor var søkerinteressen da Start NTNU tok opp flere medlemmer nylig. Nå er organisasjonen større enn noensinne og har rundet 50 gründerrekrutter. |
TVERRFAGLIGHET I PRAKSIS: Trekløveret i Start NTNU vil lære mye om bedriftsetablering det kommende året. Nina Norberg skal med gründerskolen til Singapore i tre måneder, mens Jon Martinsen Strand (midten) og Halvor Haugsvold (t.v.) deltar i Venture Cup. Nina Norberg (25) studerer Master i sosial- og samfunnspsykologi, Jon Martinsen Strand (22) tar Master i nanoteknologi, og Halvor Haugsvold (22) går 3. klasse maskin. |
Mens noen organisasjoner sliter med å finne frivillige hjelpere, tar Start NTNU medlemmer opp etter en søknadsprosess inklusive intervju. 13 nye medlemmer kom gjennom nåløyet i januar.
Forklaringer på suksessen finnes det flere av. Informasjonsansvarlig Jon Martinsen Strand anfører at Start NTNU har klart å være godt synlig, både i mediene og ved hjelp av stands og arrangementer.
Start NTNU avholder nærmere 30 arrangementer i semesteret, både interne og eksterne, og Halvor Haugsvold er ett av medlemmene som ble oppmerksom på Start på den måten.
|
BEDRE SYNLIGHET: Halvor Haugsvold, Jon Martinsen Strand og Nina Norberg er fornøyde med Start NTNUs nye informasjonstavla på Stripa. |
Nytt kontaktnettverk
Nestleder Nina Norberg tror at mange medlemmer ønsker å engasjere seg på fritida med noe meningsfullt, samtidig som de gjerne vil utvide kontaktnettverket og møte mennesker fra andre fag og linjer.
- Vi synes det er sunt å ha studenter fra hele spekteret, både med hensyn til alder og studiefag, forteller Jon Martinsen Strand.
Derfor har Start NTNU medlemmer fra både fra Gløshaugen, Dragvoll, Øya og Tyholt.
De fleste nye medlemmer utelukker ikke muligheten å starte opp egen bedrift senere, selv om de kanskje ikke har den riktige bedriftsideen ennå.
Arbeidet i Start gir dem i hvert fall mye verdifull kunnskap om gründervirksomhet og det riktige kontaktnettverket.
Mange framtidsplaner
På langt sikt er Start NTNUs mål at alle studenter skal kjenne til organisasjonen og se det som en realistisk mulighet å starte opp egen bedrift.
Det jobbes også med konkrete prosjekter, og som Halvor Haugsvold presiserer:
- Innovasjon trenger ikke å være teknologi.
De fleste nye medlemmene går inn i Start NTNUs eksisterende undergrupper, men nå er det også opprettet en ny undergruppe viet Startdagen, som antageligvis skal arrangeres i høstsemesteret.
Ved siden av presentasjoner og foredrag om bedriftsetablering vil Startdagen by på fest og muligheter til mingling.
Start NTNUs kommende arrangementer er Game Loading med spillutviklingskonkurransen Norwegian Game Awards mandag 3. mars, Speaker Series med Hans Bolstad fra Q-free tirsdag 11. mars, og IdéAthlon med temaet fornybar energi torsdag 13. mars.
Fakta Start NTNU
Stiftet 15.03.1999
Studentorganisasjon som arbeider for nyskaping
Om lag 50 aktive medlemmer for tiden
Medlemmene er organisert i både arrangementsgrupper (som Mixer, Speaker Series, Venture Cup) og støttegrupper (som Økonomi, Sosialt, PR og Info)
Start NTNU opprettet sammen med NLH (nå Start UMB) Start Norge i 2000
Start Norge har i dag 15 lokallag på universiteter og høyskoler
Av Claudia Bätcke Start NTNU på nettet
|