MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Trofast tjener takket av (10.4.08, 08:45)

Over femti års tjenestetid på Gløshaugen er det ikke mange som oppnår. Verkstedformann Arnolf Bjølstad har faktisk vært her i snart 52 år, men i går hadde han sin siste arbeidsdag.

FORTJENT HEDER: - Du er en beskjeden mann, men denne æresbevisningen har du virkelig fortjent, sa fakultetsdirektør Geir Walsø og festet Norges Vels medalje for lang og tro tjeneste på brystet til Bjølstad.
- Jeg beklager at vi ikke gjorde stas på deg da du hadde vært her i femti år, innledet fakultetsdirektør Geir Walsø sin hilsningstale med.

– Men det er så uvanlig at ansatte oppnår så lang tjenestetid, at vi har ikke systemer som fanger opp slikt, unnskyldte han seg med.

Manglende oppmerksomhet på femtiårsjubileet ble tatt igjen i fullt monn i går, i et lokale stappfullt med gode kolleger, en stri strøm av godord, blomster, gavedryss og et bugnende kakebord.

Medalje for lang og tro tjeneste
Det hele ble toppet med utdeling av Norges Vels medalje for lang og tro tjeneste.

Den 1. september 1956 begynte 17-åringen Arnolf Bjølstad som lærling ved Fysikkverkstedet på Gløshaugen. Lønna var kr 65,28 – per uke. Læretida var fullført i august 1960, og Arnolf fikk midlertidig ansettelse som mekaniker.

Fast tilsetting som instrumentmaker fikk han et knapt år senere, og allerede som 29-åring ble han verkstedformann, og det har han vært siden.

KVALITETSVERKSTED: - Vårt miljø er tungt eksperimentelt, og vi har vært helt avhengige av det topp kvalitetsverkstedet du har ledet, oppsummerte instituttleder Berit Kjeldstad og overrakte blomster og gave til sin avtroppende medarbeider.
Instituttleder ved fysikk, Berit Kjeldstad, er født samme år som Bjølstad begynte i verkstedet på Gløshaugen.

Kvalitet og presisjon
- Instrumentmakerverkstedet er en suksesshistorie, sa Kjeldstad. – Når vi ser det nydelige arbeidet du og dine har utført, så vet vi også at det har vært essensielt for jobben vi andre har gjort på det vitenskapelige området. Det dere har laget for oss er gjort med største presisjon og av høyeste kvalitet, konstaterte Kjeldstad, som har erfart at verkstedet holder høy internasjonal klasse.

- Når jeg har kommet med en lurvete bestilling, har du oppdratt meg i å levere en skikkelig bestilling, sa hun videre, og la til at dette har skjedd i form av en god dialog.

- Du tok deg tid, du turte å komme med forslag, du visste hva som skulle til og ga tydelige tilbakemeldinger. Det er med vemod jeg sier takk for jobben du har gjort, avsluttet Kjeldstad.

AKUSTISK LINSE: - Da vi skulle bygge en akustisk linse fikk du bruk for det du lærte under oppholdet i Leyden i Nederland, sa Kristian Fossheim. – Det var en vanskelig oppgave, men det ble en perfekt linse.
I verdensklasse
Veteranprofessorer som Kristian Fossheim og Frode Mo benyttet også anledningen til å drysse gode ord over en medarbeider som har fulgt dem siden studiedagene.

- Jeg har vært på mange verksteder og laboratorier rundt om i verden – USA, Japan, Sveits – men det er ingen tvil om at verkstedet vi har her hjemme er i ”world class”, sa Fossheim.

- Kravet til kvalitet og presisjon sitter så sterkt i ryggmargen at det nesten er plagsomt, sa Frode Mo.

Så får vi håpe at medarbeideren som nesten aldri har vært syk i løpet av de 52 årene får beholde helsa og som pensjonist kan dyrke det han liker – jakt og friluftsliv.

Tekst og foto: Arne Asphjell

Universitetsavisa markerte Bjølstads femti år på Gløshaugen