STYREVALG 2008 - Mer engelsk, please
(23.4.08, 14:30) Postdoc- og stipendiatkandidatene til styrevalget denne uken er naturlig nok opptatt av betingelsene for rekruttering av gode forskere. Viktig informasjon på engelsk er essensielt. Sammensetningen av kandidatene er høyst korrekt. To menn, to kvinner, to postdoc og to stipendiater. DMF, NT, IME og SVT har hver sin kandidat, og gjennomsnittsalderen på de fire forskerne er knappe 32 år.
Universitetsavisa har klippet fra valgprogrammet til kandidatene for å gi en rask innføring i hva kandidatene står for.
Trude Helen Flo | Alder: 36 | Forsker, Institutt for kreftforskning og molekylærmedisin
- For forskere som ønsker å fortsette en akademisk karriere er det viktig med relevant og meritterende erfaring som for eksempel veiledning av doktorgradsstudenter og prosjektledererfaring, i tillegg til god forskning. Jeg ønsker derfor å jobbe for innføring av midlertidige kontrakter med varighet utover fire år.
Om forskningsstrategi mener hun:
- NTNU ønsker å være internasjonalt fremragende og har prioritert seks tverrfaglige satsningsområder. Selv om dette er en fornuftig strategi så tror jeg det er viktig å styrke den frie grunnforskningen ved NTNU.
Jogeir Myklebust | Age: 31 | PhD-candidate at the Department of Industrial Economics and Technology Management
Norske Myklebust skriver på engelsk. Hvorfor går fram av innlegget under:
- I was asked whether I would like to be nominated 35 minutes before the deadline, then I had two days to discuss with my fellow temporary employees and decide what to write in this document.
Because of the fierce competition for university educated workers in Norway today many of our colleagues are foreigners. This is good for NTNU.
Information that could be relevant to foreigners should be written in English instead of in Norwegian which inevitably requires to be translated for each individual foreigner by their busy colleagues. This would make them efficient from month one instead of year one.
Lars-Erik Owe | Alder: 26 år | Stipendiat ved Institutt for materialteknologi
- Fra miljøet mitt har jeg sett hvor vanskelig det er å ansette relevante personer til stillingene. Aktuelle kandidater får tilbud om stillinger med gode betingelser fra både andre universitet, forskningsinstitusjoner og næringsliv. I tillegg er ofte ansettelsesprosessen frustrerende lang, slik at enkelte kandidater takker ja til andre jobbtilbud før tilbudet fra NTNU er klart. NTNU må bli flinkere til å rekruttere gode kandidater til stipendiat- og postdocstillinger.
- Jeg deler kontor med en stipendiat fra utlandet. Mye relevant informasjon fra universitetet kun er tilgjengelig på norsk.
Owe er skeptisk til hvordan pliktarbeidet blir organisert og gjennomført:
- Pliktarbeidet burde være relevant for stipendiaten, men vel så viktig burde arbeidsmengden stå i samsvar med tiden man får tilbake. En gjennomgang av hvordan det enkelte institutt praktiserer pliktarbeidet og eventuelt ett felles sett retningslinjer burde vurderes.
Lise Lyngsnes Randeberg | Alder: 34 | Postdoktor ved Institutt for elektronikk og telekommunikasjon
Lyngsnes Randeberg stiller til gjenvalg for de midlertidige vitenskapelig ansatte.
- Siden jeg blir nominert på nytt er det et tegn på at i alle fall noen er fornøyd med jobben jeg har gjort i styret i året som har gått.
- Antallet rekrutteringsstillinger ved universitetene er i dag for lavt og gjør det vanskelig for ferdige doktorkandidater å kvalifisere seg for en videre vitenskapelig karriere. Det er derfor en utfordring å få de både de beste og de nest beste til å velge NTNU. I denne sammenhengen må man også ha en personalpolitikk og karrieremuligheter som frister gode kandidater å ta doktorgrad.
På valgsiden finner du mer informasjon om kandidatene
Av:Tor H. Monsen |