MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Går opp nye spor (9.7.08, 10:34)

NTNU og Norges Skiforbund står bak Team NTNU, Europas første universitetslag i langrenn.

- NTNU har Norges beste studenter, og nå skal vi skape fremtiden av norske skitalenter også. Kombinasjonen med en krevende utdanning og toppidrett gir spennende kandidater til næringslivet, sier rektor Torbjørn Digernes i en felles pressemelding fra NTNU og Norges Skiforbund.

Først i Europa
Det er registrert tilsvarende lag i andre idretter i USA og Kina, men aldri i Europa. Konseptet innebærer etablering av et team bestående av langrennsløpere på høyt nasjonalt nivå, der disse i tillegg skal gjennomføre studier ved NTNU med studieprogresjon på minst 50 prosent.

Kombinasjonen studier og toppidrett har vært krevende, ikke minst økonomisk. For mange talenter i Norge har studiene fått lide på grunn av idrettssatsing.

- Offensiv Skinstad
Leder i styringsgruppe for teamet, Bård Benum, forklarer at det vil bli uttatt seks til åtte kandidater/løpere. I tillegg vil det ansettes en manager, gjerne en kandidat fra universitetet som ser dette som karriereutvikling. Treneren vil bli knyttet opp mot Skiforbundet og Olympiatoppen.

- Sportssjef Åge Skinstad har vært en solid støttespiller for å få realisert teamet, og han vil være medlem i styringsgruppa. Dette kan gjerne også være en modell for andre idretter, opplyser Bård Benum i pressemeldingen.

Det var på bakgrunn av kontakter mellom næringsliv, toppidrettsmiljø og universitetet at det kom opp en idé om å utvikle et konsept, og i løpet av siste året er det gjennomført diskusjoner. De siste ukene falt brikkene på plass.

Team NTNU vil knytte seg opp en hovedpartner og flere fadderbedrifter. Blant annet vil det ligge karrieremuligheter for løperne i fadderbedriftene, og det kan være en kortere vei til arbeid etter endt satsing. Flere fadderbedrifter og partnere er allerede på plass.

- Fyller et tomrom
Det er kun NTNU-studenter som kan søke om opptak til teamet, og det vil bli en intervjuprosess før skolestart til høsten.

– Team NTNU fyller et tomrom i markedet. Med basis i mange års erfaring fra ledelse i norsk næringsliv, kan jeg ikke forstå annet enn at de utøverne som kommer igjennom nåløyet og får denne kombinasjonserfaringen vil være meget attraktive. Opplegget gir fadderbedriftene og studentene en mulighet til å utvikle seg sammen, sier Bård Benum.

- Det er veldig hyggelig å legge til rette for idrett og utdanning, sier sportssjef Åge Skinstad.

- Erfaringsmessig er kandidater som evner å kombinere toppidrett med høyere studier attraktive kandidater i jobbsammenheng. Teamets hovedintensjon er også å frambringe attraktive kandidater til norsk næringsliv ved å tilrettelegge for at idrettsutøvere på høyt nasjonalt nivå innen langrenn skal kunne gjennomføre høyere studier med god studieprogresjon, oppsummerer sportssjefen.