MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

LESERBREV

Tor G. Syvertsen: Svar til Olav Bolland (1.8.08, 09:18)

Siden Generaldirektoratet ikke synes å ville nedlate seg til noen debatt, er det forfriskende at en vitenskapelig ansatt står fram og forsvarer deres disponering av NTNUs etter sigende knappe ressurser. Det gir meg anledning til å utdype mine synspunkter på saken.

For det første er jeg ingen motstander av fornuftig markedsføring. Som foreleser og sensor ved Norges Markedshøyskole i noen år, har jeg dessuten en smule innsikt i markedsføringsfaget.

Professor Bolland befinner seg muligens i den unike situasjon at hans institutt får tildelt tilstrekkelige ressurser til å drive undervisning og forskning på et forsvarlig nivå. Slik er det ikke ved mitt institutt, og ikke ved noe annet institutt jeg kjenner til. NTNU fordeler nå sine midler ved at en svulmende og byråkratisk administrasjon først tar til seg alt de måtte tenke seg å kunne bruke opp (og det er ikke lite, ettersom tallet på direktører, sjefer, spesialrådgivere, etc. i lønnstrinn 80-95 vokser for hver dag).

Skal man dømme etter de utallige utspill, pålegg og andre påfunn fra administrasjonen, lider den under en viss mangel på meningsfylt beskjeftigelse, og da er det kjekt å ansette noen nye som kan finne på noe. De smulene som blir til overs, fordeles deretter på instituttene, som må drive på sparebluss eller legge ned virksomhet. Det ser ut som om Generaldirektoratet fra skoddeheimen betrakter instituttene som en belastende hemsko.

Fornuftig administrasjon inkludert markedsføring er helt utmerket, men det bør komme i annen rekke, etter at instituttene har fått de midler de har behov for til sin undervisning og forskning.

Professor Bolland er svært begeistret for Tour de France, og jeg er ikke uenig i at det er en konkurranse som har helt spesielle kvaliteter, noe NTNU dessverre ikke har. Det sykkelsporten generelt og Tour de France spesielt assosieres med, er imidlertid doping, juks og fanteri. Her er det ikke bare snakk om de siste årenes kjempeskandaler, men doping i ulike varianter har faktisk vært et fast innslag i Tour de France helt siden starten i 1903. Etter dopingavsløringer i 2007 valgte en rekke medier å stoppe all dekning av Tour de France, deriblant var de tyske fjernsynskanalene ARD og ZDF.

Tour de Frances direktør Christian Prudhomme syntes derimot at dopingavsløringene var det beste som kunne skje Touren. Han sa at ”Rittet vil fortsette med resten av rytterne, og jeg tror det vil fornærme dem å stoppe rittet. Vi mener at det generelle nivået er mye bedre nå enn før avsløringene”. Avisa France Soir hadde en nekrolog som erklærte at ”Tour de France døde i en alder av 104 år etter lengre tids sykdom”. Videre het det: ”Touren er klinisk død. Den er et smadret leketøy, en såpeboble som brast, knipset av uforsiktige barn som ikke forstår at de ødelegger seg selv, sin helse og sin barndoms drømmer.” ”Istedenfor drømmer har de siste 48 timer vært et levende mareritt.” Det er dette svineriet NTNU gjerne betaler for å bli assosiert med.

Det finnes andre idretter som kan fortjene støtte, og som vil gi positiv profilering, f.eks. Norsk Tankesportforbund, som omfatter Norsk Bridgeforbund, Norges Sjakkforbund, Norges Postsjakkforbund, Norges Othelloforbund, Go i Norge og Norges Backgammonforbund. Norge har utøvere i verdenstoppen både i sjakk og bridge.

Selve tidspunktet for denne reklamekampanjen er særdeles merkverdig. Den kommer etter at søknadsfristen har gått ut og alle studieplassene er besatt. Det mest tragiske vil være når studentene som har valgt å studere ved NTNU, oppdager at det ikke er noe skikkelig studietilbud fordi alle ressursene er brukt på administrasjon og reklame.

NTH var i sin tid en godt innarbeidet ”merkevare”; ikke gjennom administrasjon og reklame, men basert på skikkelig undervisning og forskning i årtier. NTNU bør fortrinnsvis starte med å gjøre noe med innholdet i sin ”merkevarebygging”; Oppretthold et skikkelig undervisningstilbud, finn et navn som er mulig å uttale og skrive korrekt, og bytt ut emblemet som viser ”terningkast en”.

Tor G. Syvertsen
Institutt for konstruksjonsteknikk

 
 
    
 SEND INN LESERBREV TIL
 REDAKSJONEN >>>
 
 FLERE LESERBREV:
Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk (19.1 2010)
 
Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken (15.1 2010)
 
Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut? (13.1 2010)
 
Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK (30.12 2009)
 
Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis (21.12 2009)
 
Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU” (15.12 2009)
 
Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva? (10.12 2009)
 
Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker (10.12 2009)
  Allan Krill: For mappa mi (14.12 2009)
 
Per Carlsen: Læresteder i klemme (7.12 2009)
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme (9.12 2009)
 
Odd W. Andersen: Saltkraftverk (30.11 2009)
 
Arkiv