Kampen om nykommerne
(14.8.08, 11:27) Alle ville ha en bit av de nyankomne da det ble arrangert mingledag på Dragvoll onsdag. Onsdag skulle de nye studentene ved NTNU bli kjent med det universitetsbyen Trondheim har å by på, både faglig og sosialt. Alle ville ha en bit av de unge nyankommede.
|
TRAVEL: Einar Walstad hadde mange spørsmål å svare på i løpet av dagen
Linjeforening.
|
- Her er Humstartplanen, forklarer Einar Walstad en av NTNUs ferske studenter som har møtt opp på Dragvoll denne formiddagen. Walstad er førstekonsulent i studieseksjonen ved historisk-filosofisk fakultet.
Fritt vilt
Allerede i 10-tiden begynner det å fylle seg opp ved de mange bodene som er satt opp på Dragvoll denne onsdagsformiddagen.
Det blå båndet rundt armen symboliserer at man er nykommer ved NTNU og dermed et lett bytte for gamle ringrever som forsøker å skape blest rundt sitt fagfelt eller sin organisasjon. På få timer har Dragvoll blitt omgjort til en nådeløs savanne. De nyankomne byttedyrene forsøker så godt de kan å manøvrere seg mellom kjøtteternes flyere, vaffelpushere, fargerike kostymer og larmende musikk.
En person med blått bånd er alt fra et potensielt Amnesty-medlem til en fremtidig leder av det røde, runde huset i Elgsetergate 1.
Ingen slipper unna rovdyrenes årvåkne blikk.
|
MYE ENGASJEMENT: Amnesty gjorde lurt i å plassere seg på Dragvoll |
Bedre rustet
Enkelte vannhull er mer folksomme enn andre. Ved bodene til historisk-filosfisk fakultet og fakultetet for samfunnsvitenskap og teknologiledelse er køene nærmest endeløse. Folk lurer på alt fra orienteringsmøter til utdanningsplaner.
- Interessen har vært veldig stor, bekrefter Walstad.
Mange av studentene har spørsmål som dreier seg om det nye Humstart-programmet ved det historisk-filosofiske fakultet. Dette er et pilotprosjekt som blir tilbudt de som skal studere språk og litteratur. Prosjektet omhandler akademisk skriving, og målet er at studentene skal bli bedre rustet til å studere.
- Prosjektet er tilsvarende Teknostart, som man har på Gløshaugen, sier Walstad.
Tysk satsing
Mange av rovdyrene på savannen har naturlig nok tilhørighet på Studentersamfundet. Man skulle tro at jaktmarkene på Dragvoll er store nok for dem alle, men lukten av så mye ferskt blod er altfor fristende. Studentradion, Student-TV og Under dusken kjemper med nebb og klør for å sikre seg fremtidens journalister. I krig, kjærlighet og semesterstart er som kjent alt tillatt.
Litt roligere er det hos Trondheim filmklubb. Her finner vi Torbjørn Grav, som reklamerer for filmer folk kan kose seg med utover høsten.
|
FILMINTERESSERT: Torbjørn Grav fortalte gladelig om det som står på programmet til Trondheim filmklubb denne høsten. |
- Vi har hengt opp filmplakater både fra ”The big Lebowski” og ”Independence day”, for å vise det brede tilbudet vi har, forklarer han.
Trondheim filmklubb vil fokusere på Fatih Akin dette semesteret. Han er en av de nye, store, tyske regissørene. Det vil også bli visning av filmen ”Nosferatu” fra 1922, hvor det norske bandet Sorte greiner står for musikken til filmen.
Gjengangere
Ved siden av inngangen til Cafe Sito finner man to av de eldre hannene blant rovdyrene på Dragvoll denne dagen.
- Er du interessert i klassisk musikk?
|
STEM, DITT LEMEN: Studenttinget var selvfølgelig på plass med sine karakteristiske lemen-kostymer. |
Tor Glomstad og Kjell Hagemark, fra Trondheim Symfoniorkesters venneforening, er minst like fulle av engasjement og løpesedler som den yngre garde. De pleier å stå på Dragvoll flere ganger i året for å tiltrekke seg studentenes oppmerksomhet, og flere av studentene stopper rett som det er opp for å slå av en prat.
- Det er mange som aldri har hørt klassisk musikk før, men som gjerne kunne tenke seg å prøve det ut, kan Glomstad opplyse om.
Tekst og Foto: Knut Sørheim Les også:
5 nykommere om NTNU
|