MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

- En pervers glede (25.8.08, 15:41)

Vil du komme studentenes følelser under feltarbeid og studier inn på livet, er det bare å oppsøke en av de mange bloggene.

Universitetsavisa skrev i forrige uke om NTNU-ansatte forskere som blogger. Men forskerne er ikke de eneste ved NTNU som har kastet seg på bloggbølgen. Stadig flere studenter rapporterer også om studieliv, feltarbeidsdramatikk og privatlivets viderverdigheter på nett.

Eirik Bischoff Riis Anfinsen blogger gjerne om sine opplevelser (privat foto).
En av dem er Eirik Bischoff Riis Anfinsen, masterstudent i sosialantropologi og forfatter av bloggen Bischoff.no.

- Bischoff.no er et morsomt lite sted hvor jeg har all kontroll og hvor jeg kan rable løs om hva enn som opptar meg. Er det noe som irriterer meg, får det utløp der. Bloggen er mest for meg, dernest for familie og venner, og så for folk som måtte finne gleder i å lese om tilfeldige ting som opptar en relativt standard Trondheims-student, forteller Anfinsen til Universitetsavisa, og føyer til:

- Jeg finner vel en slags pervers glede i å vise meg frem.

- Sorterer tanker
Men bloggen kan også brukes til å sortere tanker han støter på som student, mener den blivende sosialantropologen. Slik opplevde han det under en feltarbeidstur til Ghana.

- Bloggen har nok til en viss grad tvunget meg til å reflektere over ting jeg opplevde, men jeg brukte den også til mer eller mindre direkte skildringer av opplevelser fremfor mer dyptgående analyser. Likevel, å skrive om opplevelser krever jo sortering, og det har nok hjulpet meg til å få litt mer oversikt over min egen tilværelse i felten og ga meg nye perspektiver.

Finally, after a few weeks frustration I have finished my field report and handed it in. It is out of my hands. There is nothing more for me to do about that now. It feels good. It feels OK. In one way it is also scary as hell. The next thing on the program is the conference, and I am worried. People say I shouldn't worry, but since when did what other people say matter?
- Bischoff.no

Arnfinsen får ikke så veldig mange tilbakemeldinger på bloggen sin, men insisterer på at de han får, er positive. Han synes det gir inspirasjon å kunne dele tankene sine med andre.

- Selv om jeg står fast på at jeg skriver mest for meg selv, er det ikke til å stikke under en stol at det er motiverende å vite at andre leser det jeg skriver. Særlig kjenner jeg at fingrene klør ettter å skrive noe mer når mormor skryter av historiene mine! Jeg kommer nok til å fortsette med Bischoff.no til den dagen jeg enten blir utsatt for en ulykke og mister alt av fingre og vett, eller til jeg ligger fem meter under bakken, mener Anfinsen.

Anyway, it is Sunday today. The church bells in Nidarosdomen is ringing, and I am sitting here with a headache and regretting drinking.
- Bischoff.no

Blogger for islandske lesere
Heida Jonsdottir har vært student på Gløshaugen i ett år nå. Hun startet bloggen 123.is/heidajons i oktober i fjor etter at hun kom til Norge som utvekslingsstudent fra Island. Bloggen er mest ment for venner og familie som ønsker å følge oppholdet og opplevelsene hennes i Norge.

Heida Jonsdottir blogger for islandske lesere om livet som student ved NTNU.
Hun synes blant annet bilene vi kjører rundt med i Norge er temmelig dårlige i forhold til islandsk standard. På Island brukes bilen hele tiden, og det er viktig å ha en ny og stor bil. Nordmenns matpakketradisjon har også fått gjennomgå. Det er veldig pussig at folk tar med brød og ost for å spise det i stedet for å kjøpe annen mat i kantina, mener Jonsdotter.

- Blogg er en enkel måte å dele tekst og bilder på, lettere enn Facebook. Mamma har for eksempel ikke Facebook, men bloggen blir enkel å lese for henne. Det er også lett for meg å skrive, lage layout og legge ut bilder der. Leserne kan også å legge ut kommentarer på tekst eller bilder, forteller Jonsdottir.

Ellers så mener hun nordmenn oppleves som mer positive og åpne enn islendinger. I tillegg er de mer aktive når det gjelder utendørssportslige aktiviteter. Hun synes NTNUI har et bra tilbud innen mange ulike typer sportsgrener.

Det passer bra for ei jente som Heida, som selv er svært aktiv innen klatring, kajakking, svømming, jogging og fallskjermhopping. Disse opplevelsene, samt turer rundt omkring i landet, blant annet til Voss og Sjoa, blir også delt med leserne av bloggen.

Tekst og foto: Solveig Hovstein