Fristet med sjokolademus og leverpostei
(18.9.08, 12:23) Allerede klokken 11 torsdag var Karriereteltet på Gløshaugen nær smertegrensen for antall besøkende. |
NESTEN FULLT: Mariell Kversøy Birkeland teller ivrig inn- og utgående trafikk, slik at brannforskriftene kan overholdes. |
1500 besøkende fylte Karriereteltet, hvor næringslivet forsøker å rekruttere de mest attraktive jobbsøkerne.
- Vi begynner å gå tom for nøkkelbånd allerede, så det virker veldig bra, fortalte en smilende frivillig, Morten Kleveland, selv siv.ing.-student, til Universitetsavisa ved en av inngangene.
På den andre siden av inngangen fant vi Mariell Kversøy Birkeland, som klikket ivrig på tastaturet for hver person som entret eller forlot lokalet.
- Vi har en grense på 1600 besøkende, og akkurat nå er det 1500 her. Rushet kommer rundt klokken 12, så da kan det bli køer, bekreftet hun.
Også Dragvoll-studenter aktuelle
Og mulighetene var mange, både for teknologer, økonomer og andre.
På Storebrands stand kunne konserntrainee Joakim Kase fortelle at de hadde krav om mastergrad fra nye rekrutter, men at mye ellers var åpent.
- Det er ikke så nødvendig å ha akkurat siv.ing.-bakgrunn. Vi har bruk for blant annet økonomer og teknologer, men økonomistudiene på Dragvoll kan være vel så spennende for oss. Vi er et stort selskap, med behov for mange slags bakgrunner.
Det er ikke nødvendigvis slik at firmaene rekrutterer på stedet, men det kan allikevel lønne seg å innsmigre seg på selskapenes representanter:
- Akkurat nå deler vi mest ut materiell, men om noen gjør et godt inntrykk, husker vi nok det om det senere skulle dukke opp en jobbsøknad, sier Kase.
|
PÅ TIDE Å ORIENTERE SEG: Det mener studentene Andreas Bertheussen og Alf Petter Syvertsen, som ennå har flere år igjen av nanoteknologistudiene. |
På jakt etter sommerjobb
Ved Subsea 7s stand har to tredjeårsstudenter i nanoteknologi, Andreas Bertheussen og Alf Petter Syvertsen, fått øye på bunken med små, nette skriveblokker med logo og spør sporenstreks om de kan få slike.
Det gjør de, og deretter innledes en lengre samtale om hvorvidt bedriften utvikler ny teknologi, og om representanten deres selv opplever at hun trives og har interessante oppgaver der. Studentene har nesten tre år igjen av utdannelsen, men synes ikke det er for tidlig å begynne å sikte seg inn på jobbmarkedet.
- Det er greit å begynne å få relevante sommerjobber nå, og dessuten er det viktig å vite hvilke valgfag vi skal sikte oss inn på, sier Syvertsen.
Også matvarebransjen representert
Mens banker og teknologibedrifter er det man kanskje mest umiddelbart forbinder med Karrieredagen, er det også overraskelser å støte på. Tre blide damer deler for eksempel ut leverpostei fra en stand, som representanter for matprodusenten Mills.
|
OGSÅ MILLS har bruk for sivilingeniører og andre NTNU-utdannede. |
- Det er mange som lurer på hva vi gjør her, men når de snakker med oss, skjønner de at vi har alt å gjøre her, mener produktsjef Siri Heggelund, selv siv.ing.-utdannet fra NTNU.
Og det er i de mange leddene, fra produkstutvikling via produktdesign, distribusjon og økonomistyring, til logistikk og IT NTNUs studenter er interessante for matgiganten.
- Det er spesielt sivilingeniører vi ser etter i dag, men vi skal også rundt på andre læresteder og rekruttere, forteller hun.
Mills rekrutterer ikke på stedet, men reklamerer ivrig for stilling ledig-siden sin.
Smarte gaver
Og om ikke jobbavtalen gikk i boks akkurat i dag, var i hvert fall muligheten for å spise seg god og mett på alt fra gelémenn, via twist til leverpostei upåklagelig. Allikevel, de mest attraktive gavene mente våre to nanoteknologistudenter var de som var mer intelligente:
- Alt som er spesiallaget, er en smart gave, istemte de.
Karrieredagen fortsetter med blant annet foredrag av Eivind Reiten og Katil André Aamodt – samt selvfølgelig flere muligheter til å snakke med et stort antall bedrifter.
Tekst: Audhild Skoglund
Foto: Tor H. Monsen Se bildeserie
|