MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Tar over dekk-Norge - uten utdanning (22.9.08, 09:56)

Det var på ingen måte en ordinær akademikerforelesning NTNU-studentene fikk overvære. Grunderen Tommy Sharif vil ta over hele dekk-Norge. Videregående har han imidlertid aldri fullført.

Foto: Siri Gellein
I seks år prøvde han å ta eksamen fra videregående, men ga til slutt opp.

Kun bruk for språk
-Litteratur, hva er det? Det eneste jeg ser at jeg mangler av utdannelse i dag er språkkunnskaper. Det kunne ha bruk for når jeg er i forhandlinger i utlandet, sa han.

Det var under et åpent foredrag for studentene på Gløshaugen fredag ettermiddag, at millionæren avslørte planene for hvordan han skal øke formuen sin i løpet av de neste årene. I fjor omsatte dekk- og felgfirmaet Sharif for 76 millioner pluss moms.

Men selv om han ikke kan vise til mye skolegang, har han stor tro på utdannelse.

-Sjansen for å lykkes uten utdannelse er minimal, Jeg vil ikke oppfordre noen til å avslutte skolegangen for på satse på en gründeride. Fallhøyden er stor, sa han.

FAKTA

FAKTA:

 • Tasawer «Tommy» Sharif (født 20. april 1976) er en norsk-pakistaner kjent som eieren av Sharif's Dekksenter som er Europas største dekkvarehus. Han er også investor i Lillestrøm Sportsklubb gjennom selskapet Lillestrøm Sportsklubb Invest AS.

 • 2006 ble Sharif beskyldt av tidligere arbeidstakere for å behandle dem som slaver, der de måtte jobbe opp mot 15 timer dagen uten overtidsbetaling og korte matpauser. Tommy ble senere renvasket av Arbeidstilsynet for anklagene.

 • I juli 2006 ville Sharif tilby Mullah Krekar penger for å dra fra Norge. Sharif mente Krekar var en pest for alle muslimer.

 • I november 2007 ble Sharifs dekksenter frastjålet 2 millioner kroner gjennom et innbrudd. Saken er fortsatt uoppklart.

 • Vil ta over dekk-Norge
  Dekkforhandleren Tommy Sharif vil tredoble omsetningen innen tre år. Nå vil han utfordre hele dekknæringen i Norge og lanserer nettsted på nyåret hvor han legger ut prisene til alle dekkforhandlere i hele landet.

  -Innen 2011 skal jeg ha en omsetning på mellom 200 og 250 millioner kroner. Noen som vil vedde, spurte han studentene i auditoriet på Gløshaugen.

  Ingen veddet i mot.

  Ved å åpne et nettsted med alle prisene til konkurrentene, vil han be bilistene først og fremst kjøpe dekkene sine lokalt. Samtidig legger han ut sine egne priser, slik at bilistene kan bruke Sharifs priser til å presse de lokale dekkforhandlerne ned i pris.

  -Men hvis de ikke klarer det, er både bergensere og trøndere velkomne til å handle på nettstedet Sharif, sa han og gliste. Etter foredraget fortalte Sharif villig om planene som kan bety at dekkbransjen i hele Norge utfordres for alvor.

  -Ingen andre dekkleverandører har turt å oppgi konkurrentenes pris. Det gjør jeg nå, sa Sharif som også varslet at han ikke ville satse på butikker i hele landet. Det mener han er gammeldags. I stedet vil det være mer sannsynlig å se Sharif-verksteder i Danmark og Sverige om noen år.

  Fra garasjesalg til 9000 kvadratmeter
  Som tjueåring var han mer opptatt av fotball og festing og foreldrene ble etter hvert meget bekymra for den bekymringsløse sønnen. Faren kjøpte inn dekk og felgutstyr for 8.000 kroner og sønnen bidro med det han hadde, to tusen kroner. Deretter måtte Tommy ut på markedet å kjøpe inn dekk for en billig penge som dagen etter ble solgt til kunder fra familiens garasje. Kreditt fikk han ikke av noen leverandører.

  Først mange år senere fikk han vite at det var faren som hadde kontakta alle i dekkbransjen og bedt om at gutten ikke skulle få kreditt.

  -Jeg skulle nemlig ikke få det for lett, sier Tommy stolt over farens strenge oppdragelse. Den dag i dag kommer faren innom bygget på over 4.500 kvadratmeter. Ikke for å skryte av sønnen, men for å minne han om at kan bli bedre. I neste uke åpner han påbygget. Ca tjue minutter nord for Oslo, i en avkjørsel fra E6, vil det til sammen være nærmere 9.000 kvadratmeter med dekk og felger.

  Må ville
  Pappa Sharif dro til Norge sammen med fetteren på sekstitallet for å tjene penger til en traktor og skulle deretter vende tilbake til Pakistan. Men i stedet kom kona oppover og familien fikk etter hvert fem barn som alle vokste opp på Skedsmokorset. Familien er heller ikke som mange andre pakistanere, og bygger palasser i hjemlandet.

  -Jeg er glad faren min aldri fikk penger til å kjøpe traktor. Da ville jeg ha sittet på en traktor i rosa turban og aldri fått kjørt en Koenigsegg, ler Tommy.

  I likhet med turboinvestor Idar Vollvik investerer også Sharif i andre gründere. Men han avslår alltid søkere som ikke kan vise til egeninnsats, egenvilje og en ukuelig optimisme på gründerideen sin.

  Av: Siri Gellein