MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Hvit like bra som rød (13.10.08, 14:17)

Ifølge siste nummer av New Scientist viser dyreforsøk at det ikke er noen grunn til å presse i seg rødvin om det egentlig er hvitvin man liker.

Rotter som ble servert et daglig inntak tilsvarende et til to glass for mennesker, fikk langt mindre skader under hjertestans enn rotter som fikk vann eller vanlig alkohol. Hvitvinsgnagerne opplevde samme fordeler helsemessig som fra kjente forsøk med rødvin.

Det hjertevennlige virkestoffet resveratrol finnes i skallet på druen. Hvitvin er laget på fruktkjøttet og ikke skallet. Resultatene er derfor overraskende.

- Druens kjøtt kan gjøre den samme jobben som skallet, mener molekylærbiologer ved University of Connecticut School of Medicine.

Forsker Dipak Das mener den ensidige fokus på resveratrol er skyld i den medisinske undervurderingen av hvitvin.

Les mer i New Scientist