MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Ansatte må betale dyrt for SiT-mat (5.11.08, 15:24)

Ansatte og andre ikke-studenter kan oppleve en prisoppgang på minst 25 prosent når de handler i SiTs matbutikker og kafeer fra årsskiftet.

DYRERE MAT: Heretter må ansatte betale mer for kantinematen. Foto: Rune Petter Ness/NTNU-Info
Årsaken er at departementet skjerper kravene til å gi rabatt i studentkantiner. Det eksisterer en regel om at momsfritaket, som studentkantinene nyter godt av, bare skal gjelde for studenter. Men så lenge handlende ikke-studenter utgjør mindre enn 5 prosent, er det ikke noe krav til differensiert betaling.

Nå er imidlertid en ny lov på trappene, som innskjerper kravet til at rabatter kun skal komme studenter til gode. Dermed må SiT heve prisen med 25 prosent, og deretter kreve at man viser studentlegitimasjon for å nyte godt av rabatten.

Først ned, så opp?
Et alternativ er å senke dagens pris noe, før momsen legges på. Dette er ennå ikke avgjort, sier driftssjef Snorre Simonsen i SiT.

I første omgang innføres toprissystemet i kafeene på Øya og i Ranheimsveien. De øvrige serveringsstedene får trolig toprissystem fra nyttår.

Prisene kan bli ytterligere hevet i neste omgang, fordi den nye loven sier at ”verdien av fristasjoner” skal innkalkuleres i studentrabatten: Det vil i SiTs tilfelle si at de ikke betaler husleie til NTNU. Denne fordelen skal legges på prisen som de ansatte betaler for sin mat.

Men trøsten er at ansatte som tar med maten fra kafeen slipper unna med en merverdiavgift på 14 prosent - slik det er hos andre serveringssteder.

Av Tore Oksholen