MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Vil bygge studentsenter (10.11.08, 15:44)

Velferdstinget til studentene tar initiativ til et studentsenter som samler flest mulig av tilbudene for studenter i Trondheim under ett tak.

STUDENTSENTERET I BERGEN:Dette ønsker Leder av Velferdstinget, Marit Flinder Johannessen, seg. Foto: Wikimedia Common.
Nylig gjorde Velferdstinget et vedtak (se faktaboks) om å kontakte mulige samarbeidspartnere for å sette i gang arbeidet med et slikt bygg. Velferdstinget representerer studenter ved både NTNU, Høyskolen i Sør-Trøndelag (HiST), Dronning Mauds Minnes høyskole og Trondheim juridiske studentforening.

Alt under et tak
- Vi trenger å bygge opp et samlet studenttilbud, hvor man kan søke om opptak til studier, finne studentorganene og -organisasjonene, idrettstilbud, psykososialt helsesenter, karriererådgiving og andre ting, sier leder av Velferdstinget, Marit Flinder Johannessen.

Velferdstinget ser for seg et bygg som skal dekke både faglige og sosiale behov, fra potensiell student til fersk alumnus.

I dag er de ulike tilbudene altfor spredt og lite kjent, mener velferdslederen. Et studentsenter ville hjelpe med å synliggjøre hva som faktisk finnes. Ideen er at å samle alt under ett tak vil gjøre det mye enklere for studentene å finne frem.

Flinder Johannessen skjeler til Universitetet i Bergen og dets studentsenter som en modell for NTNU.

FAKTA

VEDTAKET: ”For å sikre Trondheim statusen som den beste studiebyen i Norge også i fremtiden, mener VT at studentene, utdanningsinstitusjonene, SiT, kommunen og byens næringsliv må gå sammen for å realisere et studentsenter.

VT mener et studentsenter skal være et sted der man kan henvende seg om alt fra man vurderer å søke opptak til høyere utdanning, mens man studerer og er i jobbsøkeprosessen. Et studentsenter vil kunne inneholde mange av de mest sentrale tjenestene som tilbys studentene.

VT i samarbeid med eierorganene ved NTNU, HiST, TJSF og DMMH skal ta initiativ til et møte med relevante aktører for å finne en måte å realisere prosjektet på en best mulig måte, men prosjektet må på et senere tidspunkt forankres hos en institusjon som kan drive arbeidet fremover på en forsvarlig måte.”

Campusnøytralt
For Velferdstinget er det viktig at et studentsenter blir hva Flinder Johannessen kaller ”campusnøytralt”. Det må ikke oppfattes som et Gløshaugen- eller Dragvolltilbud. Lokalisering blir derfor viktig.

Flinder Johannessen ser også for seg at prosjektet blir campusnøytralt på en annen måte:

Velferdstinget ønsker ikke at et studentsenter skal bli en del av NTNUs og HiSTs campusprosjekt, som foreløpig ser ut til å havne et stykke bak i statens lange byggekø. I stedet ønsker studentene dette som et selvstendig byggeprosjekt under SiT.

Mange mulige partnere
- Vi mener det er naturlig at SiT blir ansvarlig for å drive prosjektet. Både NTNU og Høyskolen i Sør-Trøndelag er representert i styret for SiT, sier hun.

Flinder Johannessen ser for seg at kommunen kan tilby en rimelig tomt. Med tanke på hvor attraktive mange av NTNUs studenter er, mener hun at også det regionale næringslivet bør kjenne sin besøkelsestid og delta i finansieringen av bygget.

Ikke nødvendigvis et studentkrav
Ifølge velferdslederen har et studentsenter lenge vært et tema i studentpolitikken.

Initiativet til et mulig studentsenter kommer fra studentpolitikerne selv. Hvorvidt en sentral studentservice er et etterspurt behov blant studenter på grasrota, har ikke Flinder Johannessen og Velferdstinget oversikt over.

Av:Tor H. Monsen