MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Ambisiøse redaktører (21.11.08, 13:45)

Mer, bedre og større. Studentenes avis Under Dusken, Student-TV og Studentradion vil fra nyttår satse knallhardt på å bli studentenes førstevalg.

FØRSTE KVINNE: Mari Langva er Student-TVs første kvinnelige redaktør. Snart skal hun inn i nytt mediehus sammen med Studentradion og studentavisa Under Dusken.
Mari Langva tiltrer i jobben som redaktør for Student-TV 1. januar 2009 og blir dermed den første kvinnelige redaktøren siden studentfjernsynsstasjonen ble startet i 1991. Hun studerer medieproduksjon ved NTNU og har jobbet med Student-TV i Trondheim i ett og et halvt år. Den ferske redaktøren har 60 mennesker bak seg som hittil har produsert to sendinger i helga. De samme menneskene skal nå lage 8 sendinger på tjue minutter fra mandag til fredag (kl. 21.10 og 23.10).

- Det blir en utfordring, sier Langva.

Utfordrer Adressa
Hva skal du fylle sendetida med?

- Vi skal lage helt nye sendingskonsepter. Studenter er opptatt av kultur, og derfor skal vi ha egne kultursendinger om det som har skjedd og det som skal skje. Vi vil opprette en egen nettredaksjon som produserer nyheter for nett, og på sikt ser vi for oss et samarbeid med Under Dusken og en felles nettside. I tillegg vil vi ha en mer aktuell temasending der vi går grundigere inn i et tema, sier Langva.

Foreløpig skal sendingene gjøres i opptak, men hun utelukker ikke at det på sikt også kan bli snakk om direktesendinger. Hun tror at seerne vil merke endringene med en ny redaktør. Fram til nå har Student-TV vært opptatt av struktur. Nå vil Langva bli bedre på innhold.

- Vi må rett og slett bli mer aktuelle, underholdende og grundigere, sier hun.

Hvem vil dere utfordre?

- Vi er et studentmedium. Vi ser at Adressa kan ha et studentrelatert innhold, men vi vil selvsagt at studentene skal komme til oss for å finne studentrelaterte saker. Det er hit de skal gå først, sier hun.

Nå flere
Ved siden av Langva sitter den nye redaktøren i Under Dusken. Christian Eriksen går tredje året på INDØK på NTNU og gleder seg til å ta fatt på jobben som avisredaktør.

- Avisa har forbedringspotensialer. Vi har i dag ei god og gjennomarbeidet avis, og det skal vi fortsette med. Men vi må bli flinkere til å nå ut til studentene, og vi må bli flinkere til å etterstrebe dybde og bredde, sier Eriksen.

Universitetsavisa har tidligere skrevet om det nye mediehuset, Lukas-bygget, der både radio, avis og tv skal samles under ett tak. I Bergen har studentene allerede samlet de ulike studentmediene under ett tak. Eriksen tror samlinga vil føre til større stoffmengde og økt kvalitet. De tre mediene vil samle seg om et fellesnettprosjekt som blir flermedialt, med lyd, bilde og tekst.

- Det ligger et stykke fram i tid, men med en integrering av de tre mediene vil vi komme langt med hensyn til å levere et bedre produkt, sier han.

NYE REDAKTØRER: Mari Langva tiltrer i jobben som ny redaktør i Student-TV, og Christian Eriksen starter i stillingen som ny redaktør i Under Dusken, begge med tiltredelse 1. januar 2009.
Utfordringene blir å gjøre Under Dusken til et enda mer kjent varemerke for studentene, og nå satser avisa på markedsføring.

- Vi må være mer til stede på campusene, men det er en utfordring med mange og små campusområder. Det er noe vi må jobbe mer med, sier han.

60 studenter jobber i dag med avisproduktet, og det legges opp til at noen flere medarbeidere skal jobbe med nettsatsingen.

Reklameradio
Sverre Torp Solberg ble gjenutnevnt til redaktør i Studentradion og har vært redaktør siden 1. januar 2008. Det neste året vil likevel bli veldig annerledes enn årets radioår.

- Vi får tre ganger så mye sendetid til neste år, og det blir endringer i arbeidstida vår. Innholdet i radioen vil likevel være mye av det samme, stor bredde i programmene, og samfunns- og utenriksstoff mikset sammen med underholdning og humor, sier Solberg.

Staben teller 62 aktive medlemmer, men skal på sikt bemannes opp til 75 medarbeidere. Ikke større, fordi alle fortsatt skal ha en nærhet til hverandre og til produktet, mener redaktøren. Nå skal også jakten på pengene starte, for det koster å lage radio i et så stort format som det legges opp til fra nyttår.

- Vi har klart oss hittil med den støtten vi har fått, men nå må vi ha reklame for å finansiere så mange radiosendinger, sier Solberg.

Studentradion fikk konsesjon i Trondheim, men Kulturdepartementet avgjør i disse dager om den eventuelt omgjøres. Det har Solberg liten tro på, og han har tatt fram champagnen for lenge siden.

- Jeg blir veldig overrasket om konsesjonen trekkes tilbake. Vi har en sterk posisjon her i Trondheim og leverte en sterk søknad. Det er ikke bare redaktørene som er ambisiøse. Det er medlemmene i radioen, tv-en og avisa som er ambisiøse, sier Solberg.

Tekst og foto: Siri Gellein