Arbeidsgivere på Dragvoll-frieri
(22.1.09, 18:14) I forhold til den høyprofilerte Karrieredagen på Gløshaugen, er det fremdeles langt igjen før Arbeidslivsdagen på Dragvoll tar av. |
KARRIERETILBUD TIL DRAGVOLL-STUDENTER: ... Men ikke akkurat noen folkevandring. |
Torsdag ble Arbeidslivsdagen arrangert på Dragvoll, og rundt 20 ulike firmaer hadde tatt oppstilling på stands på Gata. Offentlige firmaer dominerte, men også mediekonsernet Schibsted, Sintef og rekutteringsfirmaer var på plass.
Aktive arbeidsgivere
Det var et jevnt tilsig av interesserte studenter til standsene. Allikevel var det en merkbar forskjell fra den enorme folkemengden på Gløshaugens Karrieredagen, som Universitetsavisa rapporterte fra i høst. Mens en journalist der måtte kjempe seg frem for å få gjort intervjuer, haglet her pågangen fra firmaene, som mente å se en potensiell – om enn litt aldrende – student på leting i jobbmarkedet.
For den som gjestet arrangementet, var det absolutt mulig å fange opp gode ideer til fremtidige jobbsøknader. For det meste gikk på profilering og bedriftenes ønske om en søknad fra kvalifiserte mennesker når studiene var avsluttet, ikke nødvendigvis her og nå.
Mindre hemmelig
En av de kanskje mer overraskende arbeidsgiverne som dukket opp, var Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Budskapet var at det slett ikke bare er behov for politibakgrunn her, men at tjenesten er en kunnskapsbedrift og en stor arbeidsgiver.
- Vi trenger mange typer kompetanse, både fra samfunnsvitenskap og humaniora. Det kan være kulturanalyse, språk, religion eller historiske fag eller en rekke andre bakgrunner, kunne rekrutteringskoordinator Dag Sølvberg fortelle.
Han istemte at mange syntes det var overraskende at de var der, men opplevde at responsen var positiv. Tjenesten har som kjent historisk vært preget av hemmelighold.
- De siste årene har vi åpnet oss mer, og har blant annet tidligere vært på Blindern for å rekruttere.
Samfunnsvitere
Statistisk sentralbyrå var på sin side mer fagspesifikke, og ville ha økonomer, matematikere, statistikere, samfunnsvitere og folk med miljøfagbakgrunn. Her ble det lokket med forskning og dagsaktuelle temaer.
Asplan Viak var også på plass:
- Vi er tradisjonelt et ingeniørselskap, men har rundt en tredjedel samfunnsvitere, kunne deres representant, samfunnsgeograf Frank Haugan opplyse.
Så får det heller være at en god del studenter så ut til å haste seg igjennom standsene med blikket skarpt rettet mot å unngå standhaftige potensielle arbeidsgivere. Lite tydet på at finanskrisen hadde sendt desperate studenter til å stille seg i kø for jobbmarkedet.
Av: Audhild Skoglund |