NTNU godt fornøyd med krisepakke
(26.1.09, 12:35) Både leder i NTNUs styre Marit Arnstad og rektor Torbjørn Digernes er godt fornøyd med NTNUs uttelling i dagens krisepakke fra Regjeringen. |
MARIT ARNSTAD: Fra Rørosmøtet 2006. Foto: NTNU info/Arne Asphjell |
120 millioner til etableringen av en internasjonal forskningsinfrastruktur knyttet til karbonfangst- og lagring er den store potten for NTNU.
- Det er bra at vi fikk 120 millioner. Miljø er et viktig forskningsområde for oss, og derfor er denne bevilgningen viktig, sier Arnstad til Universitetsavisa.
Ingen nybygg
Digernes uttalte tidligere i dag til Universitetsavisa at han ikke forventet nybygg. Dette fikk han rett i. Han roser i en pressemelding miljøprofilen i tiltakspakken.
- Regjeringen skal ha honnør for å satse langsiktig på miljøvennlig energi. Dette vil være et kraftfullt tiltak for å forbedre miljøet og i tillegg skape nye arbeidsplasser.
- Ingenting skrinlagt
Arnstad konstaterer at det i denne omgang kun var CO2-laboriatorene som fikk gjennomslag på ønskelisten, men sier at dette på ingen måte innebærer at andre ønsker skrinlegges.
- De tiltakene vi ikke har fått uttelling på nå, kommer vi til å fortsette å markedsføre fremover. Ingen av prosjektene er skrinlagt, tvert imot, sier hun til Universitetsavisa.
Innenfor profilen
Det ligger også ekstra stipendiatstillinger i pakken. Ifølge en pressemelding fra NTNU skal 7 nye stipendiatstillinger være klare for NTNU så langt. Dette av i alt 57 nye stipendiatstillinger øremerket matematiske, naturvitenskapelige og teknologiske fag.
Av: Audhild Skoglund |