MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Kåret til årets markedsfører (12.2.09, 15:07)

NTNU er tildelt Robert Millar-prisen for 2008 for sin Tour de France-kampanje.

Dette er en av posterne Info fikk Rober Millar-prisen for.
Prisen deles ut av Trondheims Markedsforening og går til en bedrift som har gjort en særlig god markedsføringsinnsats. NTNU får prisen på grunnlag av kampanjen i forbindelse med Tour de France-sendingene på TV2 i fjor sommer.

Ros fra fagmiljø
- Det er kjempegøy å få denne prisen. Etter all debatten rundt kampanjen er det bra å få ros fra fagmiljøet som markedsforeningen representerer. Pluss at målingene som er gjort viser at kampanjen hadde stor effekt, sier prosjektleder Mads Nordtvedt i Informasjonsavdelingen.

Sammen med markedskoordinator Eirik Lian klekket han ut ideen om å kjøre en reklamekampanje for NTNU under Tour De France på TV2. Ideen var å kople NTNUs solide forskning på treningsmetoder og bevegelse med sykkelrittet i Frankrike.

Mats Nordtvedt (til venstre) og Eirik Lian er stolte over prisen, og mener kampanjen som ble premiert, er vel anvendte penger for NTNU. (foto: Tore Oksholen)
Skapte debatt
NTNUs kampanje utløste bred nasjonal debatt. Mange mente kampanjen innebar en sløsing av universitetets midler, samt at den ikke ville ha noen effekt.

– Vi har skapt både en fagdebatt om markedsføring og en treningsfaglig debatt med kampanjen, forklarer Lian. Å ha et merkenavn folk har god kjennskap til, og kunnskap om, er viktig for NTNUs satsing i å utmerke seg som universitet.

- Selv om dere vinner pris for kampanjen: Skjønner du forskere som sitter rundt om på instituttene og spinker og sparer, og som gjerne skulle hatt litt av pengene dere brente av på denne kampanjen?

- Det viktigste å presisere i denne sammenhengen er at Infoavdelingen jobber frem for å synliggjøre hele universitetet for næringslivet, departement, studenter, media, forskjellige interessegrupper og befolkningen generelt. Vi viser fram forskningen på NTNU til en bredere målgruppe og dette gir effekt for instituttene spesifikt og for "stor-NTNU" generelt. Effektene kommer i form av bevilgninger, mediainteresse, og ikke minst et godt omdømme. Alle tjener på denne type profilering og det håper vi NTNU-ansatte ser positivt på, sier Lian.

FAKTA

Robert Millar-prisen

Robert Millar anses som den moderne reklamens far i Norden. I 1914 startet han Trondheim Markedsforening for å øke forståelsen av markedsføringsfaget. Robert Millar-prisen deles ut hvert år til en bedrift som har gjort en særlig god markedsføringsinnsats. I år ble også Robert Millar-prisen NY delt ut for første gang. Prisen retter seg mot nyskapingsbedrifter og Big Mouth Media vant for sitt arbeid med å kommersialisere ny søkemotorteknologi.

Målet å bygge kjennskap
NTNUs Informasjonsavdeling forklarer at jobben til kampanjen var å bygge kjennskap til NTNU i befolkningen. Målinger som ble gjennomført før og etter profileringstiltakene hadde kraftig effekt og at svært mange for første gang fikk vite om NTNU.

- Det kan virke litt rart, men det er svært mange som aldri har hørt om Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, sier Nordtvedt og forklarer:

Når folk på gata blir spurt om hvilke universiteter vi har i Norge svarer 86 prosent Universitetet i Oslo. Før kampanjen svarte 39 prosent NTNU, etter kampanje er dette økt til 59 prosent ifølge målinger fra MMI. Og det er meget sterke tall, ifølge Informasjonsavdelingen.

– Det er viktig å understreke at dette ikke var en rekrutteringskampanje for studenter, men en kjennskapskampanje, sier Nordtvedt.

Prisen bestod av en statuett, diplom og en annonseringspakke til 150 000,- i Adresseavisen.

Av Tore Oksholen (tekst og foto)