MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

VALG 2009
Valgmøter for tomme benkerader (25.3.09, 07:14)

Dragvoll tirsdag, klokka 14:30: Valgmøte, og 9 personer har møtt fram for å høre på 6 kandidater. Tallenes tale: Ved 3 valgmøter på NTNUs campuser samlet 25 kandidater 34 tilhørere.

De midlertidig ansattes valgmøte. Foto: Tor H. Monsen
Første møte. Hovedbygget, Gløshaugen, klokka 12:15. Foruten de utkommanderte valgadministratorene og avisas utsendte, valgte syv personer å lytte til de ni frammøtte kandidatene for styrevervet for gruppen av midlertidig vitenskapelig ansatte.

Yngve Sommervoll mente styret var langt fra synlig nok, og at hans kandidatur var til Styret med stor S, og ikke som utsendt med mandat i lommen fra sin campus eller sin stillingsgruppe.

Mens Haaken Annfelt Moe ikke la skjul på at han ville gjøre noe med "en gammeldags maktbalanse" som hindrer midlertidig fra den innflytelsen de burde ha. Ingrid Ystgaard fra Vitenskapsmuseet tok den enda lenger, ved å erklære at hun ville samarbeide tett med interesseorganisasjonen til stipendiatene - DION.

Andre møte. To timer senere, Dragvoll. De teknisk-administrative holder sitt første valgmøte. Av åtte kandidater har seks møtt opp. Ni tilhørere har funnet veien til auditorium D3 for å høre på dem.

De teknisk-administratives valgmøte. Foto: Tore Oksholen
Kandidatene valgte ulike innfallsvinkler for å framheve sitt kandidatur. May Britt Kjelsaas poengterte at hun var den eneste av kandidatene som kunne sies å representere grasrota, ved at hun ikke innehar et lederverv ved universitetet. Kristin Dæhli er sittende styrerepresentant for de teknisk-administrative, og benyttet anledningen til å fortelle om hva hun har gjort i sin periode. Hun framhevet blant annet sitt arbeid med NTNUs strategiplan.

Flere av kandidatene tok opp spørsmålet om hvem man ønsker å representere - "sine" velgergrupper, eller interessene til universitetet som sådan. Tendensen gikk i retning av at man vil jobbe for fellesskapets interesser.

Tredje møte. Samtidig, på "Stripa," Gløshaugen: 18 tilhørere fulgte de fast vitenskapelige ansattes debatt.I år har gruppen av faste ansatte elleve kandidater å velge mellom. Ti møtte opp.

Mange av kandidatene la vekt på sin tverrfaglige bakgrunn under den innledende treminutters presentasjonen. Forskerne fokuserte betydelig på nødvendigheten av interfakultært samarbeid, og strategiske veivalg fram til målet om internasjonal anerkjennelse.

Filosofen Lars Johan Materstvedt gikk lengst i sitt valgprogram. Hvis innvalgt, vil han jobbe for å reversere styrebeslutningen om sammensetningen av instituttstyrene/-rådene - han vil ha majoritet for vitenskapelige ansatte. Han utelukker heller ikke en nesten utdødd fanesak på Gløs - reversering av NTNU-navnet tilbake til Universitetet i Trondheim og NTH.

Lurer du på hvem kandidatene er og hva de mener, finner du mer her.

Av: Tor H. Monsen og Tore Oksholen