MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Den siste kampen (30.3.09, 15:19)

Gløshaugen og Dragvoll møttes til lokalt derby for aller siste gang på lørdag.

Det gikk friskt for seg da Gløshaugen i grønt slo Dragvoll i historiens siste utgave av det tradisjonelle prestisjeoppgjøret.
Handball var det utvalgte våpenet da den siste duellen mellom teknokratene og samfunnsviterne ble utkjempet på lørdag. Nærmere bestemt tredjedivisjon damer, hvor NTNUI Gløshaugen tok i mot NTNUI Dragvoll i idrettsbygget på Gløshaugen, i det som er den siste offisielle utgaven av det tradisjonelle prestisjeoppgjøret, uansett idrett.

- Vi er studentlag, og mange spillere drar litt til og fra. Av og til er det vanskelig å samle folk til kamp, men mot Gløshaugen vil man alltid gjøre det bra, sier Tonje Aas, kaptein på Dragvoll.

- Det er litt trist at det forsvinner.

Campuskrig
Da NTNU ble dannet i 1996 ble etter hvert studentidrettslagene NTHI og AVHI også slått sammen, men for å opprettholde antall lag i håndball, volleyball og innebandy, ble underidrettslagene NTNUI Gløshaugen og NTNUI Dragvoll opprettet. Dragvoll består i hovedsak av studenter ved humaniora og samfunnsvitenskap, mens spillerne på Gløshaugen i hovedsak er tilknyttet realfag og naturvitenskap. Nå må erkefiendene slå seg sammen.

- Det blir spennende, tror Gløshaugens kaptein, Tina Tuveng. – Det kan bli trangt i fjerdedivisjon når vi ikke får ha to lag i tredjedivisjon, så vi satser på å få et lag opp i andredivisjon.

Hardt og dramatisk
Prestisjeoppgjørene mellom Gløshaugen og Dragvoll er uansett noe begge kommer til å savne.

- Det er den verste kampen i året å tape, mener Tonje Aas, som fikk gult kort etter et halvt minutt etter å ha slengt en realfagsstudent i gulvet. Hun ga og fikk mye juling gjennom hele kampen.

- Det er sånn det skal være. Handball er en kontaktsport, og du skal kjenne på kroppen at du har spilt kamp.

Kampen ble nemlig akkurat så hard og dramatisk som lokaloppgjør skal være. Det gikk friskt for seg i taklingene, og lagene fulgte hverandre til 10-10. Da fikk

49d09911c4d181.91775648 Dragvoll utvist en spiller i to minutter, og Gløshaugen benyttet anledningen til å skaffe seg en tremålsledelse, og gikk til pause med 16-13.

- Vi skal opp!
Martin Sværen har fått utfordringen med å samle kamphanene. Som leder for NTNUI Handball ser han muligheter og utfordringer.

- Nå har vi to damelag som er på topp fem i tredjedivisjon, og det er leit at vi mister ett av lagene. Når de to lagene blir slått sammen, er det naturlig at
FAKTA

NTNUI Stiftet 21. april 1998, da NTHI (stiftet i 1910) og AVHI (stiftet i 1962) ble slått sammen. Underidrettslagene NTNUI Gløshaugen og NTNUI Dragvoll ble opprettet for å opprettholde antall lag i enkelte idretter. Sammenslåingen kommer etter et pålegg fra Norges Idrettsforbund, da allianseidrettslag ikke tillates å organisere to idrettslag innen samme særidrett. NTNUI Har 13 480 medlemmer, og er Norges største idrettslag. Deltar i 50 ulike idretter. Leder: Sjur Øyen.

vi satser på å rykke opp til andredivisjon. Det blir også en utfordring å få til den felles lagfølelsen, sier har før han bryter ut i harme over en Dragvoll-scoring. Enn så lenge er han Gløshaugenmann.

Seier for naturvitenskapen
På parketten har Dragvoll utlignet til 20-20, og går etter hvert opp til 25-23. Det er livlig på tribunen, og på benken til Gløshaugen er de to trenerne svært engasjerte, som det kalles når den type munnbruk foregår på en idrettsarena. De tar time-out og får hamret laget sitt på rett kurs.

Med fem minutter igjen på uret utligner de til 27-27. Nå hardner kampen til, og taklingene flyr veggimellom uten at dommerne ser det nødvendig å gripe inn. For en som ikke kan reglene er det iblant vanskelig å se hva som er frikast og hva som er lovlig juling.

Dommeren virker ikke helt sikker i sin sak han heller, og gjør krumspring som å stanse en Dragvollkontring for å gi Gløshaugens trener gult kort. I adrenalinføyka holder Gløshaugens kaptein Tina Tuveng roen og scorer på to straffekast. Med tomålsledelse og 2,5 minutter igjen på klokka er det en desperat kamp som ingen vil tape. Dragvoll reduserer til 30-29 ett minutt før
slutt. For å gjøre det ekstra spennende somler Gløshaugen bort ballen, og Dragvoll får en ny sjanse, men blir blåst av for angrepsfeil. Da er det 15 sekunder igjen og takk for i kveld.

Gløshaugen går seirende ut av bataljen, og slukørete Dragvollspillere må konstatere at dette nederlaget får de ikke anledning til å revansjere. Til høsten spiller de på samme lag.

Thomas Wold (tekst og foto)