MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

”9/11-sannhetssøker” til NTNU (7.5.09, 07:20)

Professor David Ray Griffin, medlem av ”Scholars for 9/11 Truth and Justice” er invitert til NTNU for å snakke om hva som egentlig skjedde da Twin Towers kollapset.Vitenskapsteoretisk forum står for arrangementet. – Pinlig, sier forumets leder.

David Ray Griffin kommer til Dragvoll førstkommende onsdag.
Verdens største, hittil ikke utnyttede, oljereserver befinner seg på Iraks territorium. Den som kontrollerer Irak, har samtidig skaffet seg langsiktig tilgang på drivstoff. Er dette den egentlige årsaken til at de to flyene braste inn i Twin Towers for åtte år siden?

Konspirasjonen går noenlunde slik: USA har et sterkt behov for å sikre seg langsiktig tilgang på petroleum. Nasjonen som er lettest å ta er Irak, med en inkompetent armé og universelt hatet diktator. Det eneste som mangler, er et godt påskudd for å gå inn. Å sprenge tvillngtårnene i USA, og legge skylden på bin Laden og hans kumpaner, er et fremragende påskudd.

De tekniske indisiene på et slikt komplott, er flere. Mange øyenvitner hørte en serie eksplosjoner innefra tårnene da de raste sammen. Det fins ikke noe historisk eksempel på at en stålkonstruksjon av denne typen har falt sammen på annet vis enn ved kontrollert nedsprengning.

Det skjer ved at bærende konstruksjoner sprenges i sekvens, slik at etasjene faller oppå hverandre etter ”pannekake-prinsippet.”

Mot disse indisiene innvendes at det var selve veggene som var den bærende strukturen i tvillingtårnene, og da brennende flybensin flommet over dem, ble så sterk varme utviklet at bærestrukturen rett og slett smeltet.

Til Dragvoll
En rekke foreninger og interessebaserte fellesskap er etablert i kjølvannet av ”nineeleven”. En av dem er Scholars for 9/11 Truth and Justice, og et av medlemmene, professor Daniel Ray Griffin, er invitert av Vitenskapsteoretisk forum for å legge fram sine tanker, samt vise en film, for publikum. Arrangementet går av stabelen onsdag 13. mai, i auditorium D! på Dragvoll, klokka 14,15.

Jonathan Knowles, leder for Vitenskapsteoretisk forum, er lite glad for situasjonen som har oppstått.
Griffin er professor emeritus i religion og teologi, og var ansatt ved Claremont School of Theology fram til han ble pensjonist.

Vitenskapsteoretisk forum er et samarbeidsprosjekt mellom NTNU og Sintef, og administreres av ledelsen ved Filosofisk institutt. I forumets statutter heter det at det skal være et tverrfaglig forum som har til oppgave å fremme diskusjon, forskning og undervisning i forbindelse med vitenskapsteoretiske spørsmål på NTNU.

Seniorforsker Emil André Røyrvik ved Sintef har vært aktiv i å få Griffin til Trondheim, og har selv markert seg i den offentlige debatten med synspunkter som støtter opp om Griffin og hans meningsfeller. I en artikkel i Samtiden presenterer han argumentene som støtter teorien om at angrepet på tvillingtårnene var resultat av en konspirasjon.

- Feige intellektuelle
Avslutningsvis skriver Røyrvik: "I Norge har intellektuelle vært svært tilbakeholdne i denne saken, om ikke feige iallfall helt fraværende. Trolig også feige. Og hvis vi har en presse av pudler og et akademi av folk som ikke lenger tror på sannheten, og derfor logisk nok ikke lenger bryr seg med å finne den, hvem skal da være et korrektiv til makten?"

- Dette er litt pinlig, er professor Jonathan Knowles’ umiddelbare reaksjon da vi ringer ham om saken.

Knowles bestyrer Filosofisk institutt, og er også for tiden leder sammen med Ståle Finke av Vitenskapsteoretisk forum. Han er lite glad for situasjonen som har oppstått

- Jeg fikk en henvendelse fra Røyrvik ved Sintef med forslag om å invitere Griffin. Sintef ville også stille midler til disposisjon i forbindelse med arrangementet. Jeg reagerte ikke spesielt på navnet da, og sa ja. Så er jeg senere blitt gjort oppmerksom på Griffins kontroversielle meninger av kolleger her ved fakultetet, sier Knowles.

- La ikke kortene på bordet
Han laster Røyrvik for ikke å ha vært tydelig på hvem Griffin var da han kom med forslaget.

- Jeg ville satt pris på om han hadde lagt alle kortene på bordet.

- Ville du invitert Griffin om du visste hvem han var?

- Nei.

- Kommer du selv til å komme og høre på ham?

- Nei, det har jeg ikke tid til. Jeg har selv et arrangement den dagen.

- Frykter du for anseelsen til Vitenskapsteoretisk forum etter dette?

- Nei, jeg gjør vel ikke det. Dette enkeltstående arrangementet kan ikke få så stor betydning. Mannen stiller spørsmål om hva som skjedde, og han fornekter ikke etablerte fakta, han mener bare at det ligger mer bak. Jeg deler ikke hans synspunkter på noe vis, men mener det må være lov å hevde slike meninger, sier professor Jonathan Knowles.

Universitetsavisa prøvde gjentatte ganger å komme i kontakt med Emil Røyrvik onsdag, uten å lykkes.

Av Tore Oksholen

Knowles: - Tar selvkritikk
Røyrvik: - Konforme akademikere