MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

- Cheney og Rumsfeld sto bak 9/11 (14.5.09, 09:09)

- Dick Cheney og Donald Rumsfeld sto bak 9/11. Bygningene ble sprengt bevisst. Antakelig var flyene under en eller annen form for teknologisk kontroll, hevdet David Ray Griffin for et godt besøkt auditorium på Dragvoll, onsdag.

Stadig flere forskere og akademikere stiller seg kritisk til myndighetenes versjon av hva som skjedde den 11. september 2001, framholder David Ray Griffin.
- Inntil for noen få år siden ble jeg karikert og ledd ut som en raring. Slik er det ikke lenger, konstaterte Griffin innledningsvis. "9/11-skeptikeren" Griffin var invitert av Vitenskapsteoretisk forum til å holde foredrag ved NTNU onsdag.

Griffin er professor emeritus i religion og filosofi ved universitetet i Claremont. Han har skrevet syv bøker om 9/11, den åttende utgis i disse dager.

Dragvolls største auditorium var godt besøkt da han startet sitt foredrag. Ifølge Griffin har sammenslutningen av kritiske forskere og vienskapsfolk, ”Scholars for 9/11 truth and justice” fått medlemmer med kompetanse på en rekke felt – ingeniører, militære, etterretningsfolk, brannmenn og flere – som fra sine ulike faglige innfallsvinkler konkluderer på samme vis: Tvillingtårnene kunne ikke ha blitt brakt ned slik det skjedde, med den forklaringen som er gitt.

- Forhåndsplasserrte eksplosiver
På det strukturelle plan kollapset samtlige 113 bærende pilarer på samme tid. En rekke av dem ble sprengt 600-800 fot ut til siden, mens normal tyngdekraft skulle tilsi at de falt rett ned. Dette alene er en så utrolig hendelse at det tilsier at eksplosiver var plassert der på forhånd.

- Tvillingtårnene kan ikke ha falt sammen slik de gjorde uten at de ble sprengt ned med overlegg, hevdet Griffin.
Griffin avviste teorien om at flybensin overrislet bygningene og utviklet så intens varme at den bærende konstruksjonen simpelthen smeltet og kollapset.

- Flybensin er ikke så varm, og vil ikke ha kunnet smelte slike stålkonstruksjoner på så kort tid.

Stålkonstruksjoner av denne typen har aldri tidligere kollapset på annet vis enn ved at de er sprengt bort, hevdet Griffin.

Han minnet om at Twin Towers ikke var alene om å kollapse. Det samme gjaldt den såkalte ”bygning 7” - en solid stålkonstruksjon som også kollapset, på grunn av brennende flybensin.

- Politisk, ikke vitenskapelig, kommisjon
Griffin gikk grundig gjennom den offisielle rapportens konklusjoner, og fratok den enhver vitenskapelig legitimitet.

- Enhver ærlig, vitenskapelig undersøkelse starter med den mest sannsynlige hypotesen. Når du har en situasjon med en bygning med en stålkonstruksjon som aldri tidligere har kollapset på annet vis enn ved sprengning, og dette skjer ved at samtlige etasjer kollapser på samme tid, da er den nærliggende hypotesen kontrollert nedsprengning. Men kommisjonen var aldri villig til å vurdere denne muligheten.

Kommisjonens arbeid var ikke vitenskapelig, men av politisk art, hevdet Griffin.

Han viste til prinsippet som er grunnlagt gjennom uttrykket ”Occams Razor:” Gå for den enkleste forklaringen.

- Når du har syv ulike fenomener som inntreffer samtidig, og du har en forklaring – kontrollert nedsprengning – som forklarer samtlige: Da er vanlig vitenskapelig tilnærming å gå for den. Men kommisjonen valgte i stedet teorien med flybensin, som fungerer dårligere.

En omlag tre-kvart fullt auditorium så Griffin bli introdusert av Emil Andreé Røyrvik, seniorforsker ved Sintef og den som tok initiativet til å invitere Griffin til Vitenskapsteoretisk forum.
Stål smelter ved 1482 grader
- 1482 grader celsius er temperaturen stål smelter ved. Flere titalls øyenvitner rapporterte å ha sett smeltet stål i minuttene før tårnene kollapset. Men det er ikke mulig å nå mer enn toppen noe over 600 grader ved noen form for brann, hevdet Griffin.

Kommisjonen begravde disse innvendingene, sa Griffin: De nevnte dem i et vedlegg til rapporten fra 2002, hvor de nevnte muligheten for ”further investigations.” Slike undersøkelser ble aldri foretatt. Faktisk benektet man senere at slike rester av smeltet stål eksisterte. Dermed gjorde man seg skyldig i vitenskapelig juks, hevdet Griffin.

- 'Udetonert' nanotermitt er rester av eksplosiver. Slike ble også funnet i ruinene, fortalte han. Men senere forlag fra journalister om å undersøke dem ble avvist.

Hvordan holde hemmelig
Men om bygningene ble sprengt bevisst – hvordan skulle man fått dette til, uten å ha blitt oppdaget?

Til dette repliserte Griffin at myndighetene historisk sett har vist seg svært gode til å holde på store hemmeligheter for lange tider, og nevnte Manhattanprosjektet som eksempel, hvor atombomben ble utviklet i dypeste hemmelighet.

Han nevnte også at en sentral person døde på mystisk vis.

- Om du truer folk med å miste jobb og levebrød, er det effektivt. Da man så at denne personen døde, virket nok også det effektivt.

Involverte har ikke noe motiv for å stå åpent fram i dat – de kan miste jobben, samtidig som de blir latterliggjort som rare konspirasjonsteoretikere. Da velger man å holde kjeft.

Men hvem sto i så fall bak?

Cheney og Rumsfeld
- Jeg har tidligere sagt at jeg ikke kunne t enke meg at Bushadministrasjonen sto bak. I dag går jeg tilbake på dette. Jeg tror den administrasjonen er kynisk nok.

- Dick Cheney, Donald Rumsfeld og Don Myers er de tre hovedpersonene jeg tror sto bak dette, sa Griffin.

- Gi meg makt til å gi folk immunitet mot straffeforfølgelse, og mulighet til å true folk med fengsel, så skal jeg finne sannheten i løpet av noen uker.

Under debatten som fulgte fikk Griffin motbør fra ekspertise på stål- og betongkonstruksjoner, som kom med faglige innvendinger. Griffin holdt imidlertid på sitt.

Han grep også tak i forestillingen om at flyene ble styrt inn i tvillingtårnene av muslimske selvmordsterrorister.

- Den ene, påståtte piloten fikk ikke bli med instruktøren opp i et enmotors propellfly uken før, fordi han ikke var vurdert å være i stand til det. Da kan han neppe fly et stort passasjerfly, og styre det inn i en bygning.

Griffin regner det som sannsynlig at flyene var fjernstyrte.

- Antakelig var de under en eller annen form for teknologisk kontroll.

Torsdag kveld snakker Griffin i Litteraturhuset i Oslo.

Av Tore Oksholen (tekst og foto)

Allan Krill: Bygningskollaps og 11. september
Knowles: Presisering
Røyrvik: - Konforme akademikere