MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Student Aid i gang (13.8.09, 11:03)

Studentene på Gløshaugen er ikke snauere enn at de slå kombinerer konsert, bedriftspresentasjoner og bistandsarbeid på samme tid. I går fikk årets nye studenter servert både moral og musikk på Gløshaugen gjennom Student Aid sin bistandskonsert.

Yoga Fire, et uhøytidelig rockeband som stammer fra den gamle Hip-Hop gruppa Klovner i Kamp, stilte også opp på Student Aid sin bistandskonsert i går.
Med kjente navn som Kjetil Andre Aamodt, Kjersti Fløgstad, Erik og Kriss, Yoga Fire og Urban Tribe, serverte Student Aid ved NTNU i går en kick-off veldedighetskonsert for de nye trondheimsstudentene. Overskuddet fra konserten går uavkortet til Schools for Africa prosjektet som har som formål å gi barn og unge i utvalgte afrikanske land en bedre skolehverdag. Prosjektet er et internasjonalt samarbeid mellom UNICEF og ”The Nelson Mandela Foundation”.

- Utdanning er viktig og det er godt å bidra til at mindre heldige også kan få en mulighet i livet, sier leder av Student Aid, Anders Mjåset.

- Utdanning er viktig
De fremmøtte tilskuere fikk både informasjon om Schools for Africa prosjektet, samt musikk og dans, lett servert fra scenen på Gløshaugen Campus i går kveld.

- Utdanning er viktig. Med utdanning er nesten alt mulig og uten utdanning er nesten ingenting mulig. Slik er det i Norge og slik er det også i Afrika, sa leder av UNICEF Norge, Kjersti Fløgstad, i går.

UNICEF-ambassadør og konferansier Kjetil Andre Aamodt minnet også studentene på at alle bidrag hjelper.

- Jeg har selv vært på studiereise i flere land Afrika, og jeg har sett at bidragene hjelper, sa han i sin innledning på konserten, og fortalte om både uverdige forhold og et livlig samfunn.

Økt samfunnsansvar Student Aid har et treårig samarbeid med UNICEF hvor de skal arbeide for å skaffe bistandsmidler til Schools of Africa prosjektet. Den nyoppstartede gruppa vil etter dette ta stilling til hvilket prosjekt de ønsker å støtte i fremtiden. Visjonene for studentgruppa er å drive lystbetont innsamling, hvor kultur og underholdning blandes med bistandsarbeid. Gårsdagens

konsert var derfor en Kick-off for denne typen arrangement ved NTNU, og bak det hele står 7 ildsjeler som både ønsker å påvirke trondheimsstudentene og samtidig samle inn midler slik at de mindre heldige skal få muligheter til å ta seg en utdanning.

Anders Mjåset og styret i Student Aid er fornøyde med sitt debutarrangement på Gløshaugen i går. Nå skal de planlegge flere bistandsarrangement for trondheimsstudentene.
- Vi tror at et økt samfunnsansvar kan gi en mer rettferdig verden. Vi ønsker å heve studentenes holdninger for samfunnsansvar, slik at de også kan ta med seg dette videre når de trer inn i arbeidslivet, sier Mjåset.

Tilfeldig Den nyoppstartede studentgruppa har i et knapt år arbeidet målrettet for å samle inn midler til utbygging av skoler i Mosambik. Det hele startet ganske tilfeldig da Anders Mjåset, student på Entreprenørskolen ved NTNU, var på rundreise i Afrika. I Mosmabik valgte han og vennene å reise på fisketur, og gjennom et møte med en noe slu ”fisker” fikk de ultimatumet om å enten bli forlatt på en øde øy eller betale i dyre dommer for å komme på fast grunn igjen. Etter noe diskusjon ble avtale at guttene ble kjørt til nærmeste punkt på land, et godt stykke unna der de kom fra. Plutselig befant de seg i en landsby hvor de ble godt mottatt og fikk god innsikt i lokallivet.

Mjåset fikk se både skolene og prate med lærere, og gjennom dette møtet ble spiren til Student Aids sådd. Etter å ha trommet sammen noen engasjerte studenter på NTNU gikk det imidlertid raskt, og et knapt år senere kunne studentgruppen invitere til bistandskonsert på Gløshaugen. Mjåset innrømmer likevel at det ikke har vært en smertefri fødsel.

- Vi har ikke eksistert så lenge, så vi har hatt noen utfordringer i arbeidet. Vi hadde litt vanskeligheter i begynnelsen med bookingen siden vi var så nye, men etter hvert fikk vi overtalt de til å komme, sier han.

Mjåset og styret er fornøyd med innsats og resultat.

- Vi er veldig fornøyde med konserten. Vi har aldri før arrangert noe slikt, men vi føler det gikk veldig knirkefritt.

Samarbeid
SAIH, studentenes og akademikernes internasjonale hjelpefond, har lang erfaring med bistandsprosjekter, noe Student Aid ønsker å lære av.

- De har en annen tilnærmingsmåte enn oss, men vi har mye å lære av hverandre, sier Amund Høsøien, styremedlem i Student Aid. Han fremholder at organisasjonen ønsker å knytte seg tettere til studentorganisasjoner som allerede er godt etablert i Trondheim.

Mjåset nevner blant annet det å formidle hverandres arrangement mot sine studenter på Dragvoll og Gløshaugen som en god start.

- Det er tradisjonelt et skille mellom de to campusene. Kanskje våre arrangement og vårt samarbeid kan bidra til å senke terskelen.

Flere arrangement
Arrangørene ønsker nå å fokusere på nye innsamlingsaksjoner i fremtiden.

- Nå skal vi ta en evaluering og deretter fortsette videre på våre prosjekter. Men vi vil nok forme oss mer det neste året med tanke på arrangementer, sier Mjåset.

Mjåset lover både kunstutstillinger og flere konserter i tiden som kommer.

- Vi ønsker å få flinke studenter til å stille ut og selge sine verk. Og vi kommer i alle fall til å arrangere flere konserter. Nå har vi jo lært masse, konstaterer lederen.

Av Dina Aspen (tekst og foto)