MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

LESERBREV

Soilikki Vettenranta: SiT-kantiner: Look to Finland! (20.10.09, 12:02)

Kafésjefen i Studentsamskipnaden klager i Universitetsavisa over tingenes tilstand i kantinene, verken studenter eller ansatte spiser slik at det monner. Maten er dyr og dårlig, tilbudet for alternativ mat for allergikere et sorgens kapittel. Selv spiser jeg der kun i en akutt nødssituasjon – hvis det mot formodning skulle være mat til en laktoseintolerant som meg.

Ta en studietur til finske universitetskantiner som blir drevet av samskipnadene! Det går an å drive lønnsomt med en konstant kø til de lekre matstasjonene. Jeg var gjesteprofessor ved Universitetet i Tampere for et par år siden, og både studenter og ansatte spiste hver dag i kantinene. Hvorfor? Det et spørsmål om profesjonalitet, om matkultur, om å ta kundenes behov på alvor. I tillegg til et rikelig, spennende og til dels eksotisk salatbord (der ingredienser ikke flyter i olje), består den ukentlige menyen av lekre lunsj- og middagsretter. Menyen er slått opp på nettet.

Hver dag finnes følgende alternativer: Laktosefri eller laktoseredusert mat, mat uten melk og gluten, vegetarmat eller mat uten hvitløk. Matrettene er synlig slått opp som for eksempel: ”Vegetarbiff (L, G, M, K)” som sier at både laktose- og glutenintolerante kan spise maten. Rett som ”Curry-skogsoppstuing (VL,G.Vs)” sier at maten innehold litt laktose, men ikke gluten og litt hvitløk. Lekre og lette desserter er en selvfølge. All mat er delt inn i fire prisgrupper, avhengig av porsjonens størrelse. Fritt valg etter behov og lommeboken, både for studenter og ansatte, kvinner og menn. Ikke rart at studentsamskipnaden i Tampere i 2006 fikk en internasjonal pris for god kvalitet og god service.

Det dreier seg også om matkultur, der samtalen rundt den gode maten kan bidra til en avslappende stund med en kollega eller en medstudent. Jeg er overbevist om at passiaren inspireres bedre av en broilerfilé i kokos-currysaus enn ved å maule en hjemmesnekret matpakke med brunost.

Soilikki Vettenranta

 
 
    
 SEND INN LESERBREV TIL
 REDAKSJONEN >>>
 
 FLERE LESERBREV:
Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk (19.1 2010)
 
Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken (15.1 2010)
 
Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut? (13.1 2010)
 
Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK (30.12 2009)
 
Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis (21.12 2009)
 
Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU” (15.12 2009)
 
Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva? (10.12 2009)
 
Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker (10.12 2009)
  Allan Krill: For mappa mi (14.12 2009)
 
Per Carlsen: Læresteder i klemme (7.12 2009)
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme (9.12 2009)
 
Odd W. Andersen: Saltkraftverk (30.11 2009)
 
Arkiv