MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Frykter seks nye år med dårlig luft (16.11.09, 07:30)

I verste fall må de vente til 2016, ansatte og studenter som i mange år har klaget på dårlig luft og manglende ventilasjon i studentlabben i Vassdrags- og Havnelaboratoriet.

Etter en befaring nylig ble det klart at underetasjen må ha et ventilasjonsanlegg, og at dette blir lagt inn som behov i NTNUs langtidsbudsjett for 2016. - Uakseptabelt å måtte vente i seks år til, mener kontorsjef Albert Verhagen ved Institutt for bygg, anlegg og transport. Nå har han bedt Eiendomsavdelingen sette i gang tiltak tidligere, av hensyn til ansatte og studenters helse og trivsel.

Instituttet disponerer en del arealer i bygget i Klæbuveien, der det både drives undervisning og forskning.

Problemer i flere år
I følge driftsansatte i bygget har det vært problemer med dårlig luft i et par av rommene i underetasjen i en årrekke. Saken skal ikke ha blitt løftet videre i systemet før i høst, etter at det er blitt klaget skriftlig og via korrekt tjenestevei.

Under befaring for noen uker siden, konstaterte representanter fra driftsavdelingen ved selvsyn at arealet ikke har installert ventilasjonsanlegg som sørger for tilfredsstillende luftfornyelse. Problemene er først og fremst knyttet til to avgrensede rom. Nå viser det seg at hele underetasjen, i alt 1000 kvadratmeter, har behov for at det installeres et ventilasjonsanlegg. Dette arealet er delvis åpent mot den store hallen i laboratoriet. Et nytt ventilasjonsanlegg vil koste rundt to millioner kroner, i følge anslag fra driftsavdelingen.

Må prioriteres
I en epost til kontorsjef Albert Verhagen ved Institutt for bygg, anlegg og transport, opplyses det at behovet legges inn i langtidsbudsjettet til NTNU for 2016. I et notat til Eiendomsforvaltning datert 4. november skriver Verhagen:

- Instituttet utfører en god del undervisning og forskning i arealene, og av hensyn til ansattes og studentenes helse og trivsel synes vi det er uakseptabelt at utbedringene først er planlagt for 2016. Vi ber Eiendomsavdelingen om å prioritere bygget og sette i gang tidligere.

Verken fagleder Rolf Erik Hoaas å driftsavdelingen eller eiendomssjef Lindis Burheim hadde sett dette brevet da UA snakket med dem fredag ettermiddag.

Lindis Burheim sier avdelingen har en prioritert plan for investeringer fremover, men at de må se nærmere på hvordan det forholder seg med denne saken.

Ikke idéelt
Ingeniør Gustav Jakobsen har jobbet i laboratoriet siden 80-tallet, blant annet med å lage modeller til studentene. I verkstedene er det ventilasjonsanlegg, men den dårlige luften i studentlabben har vært et tema i mange år. Det er et fuktig miljø generelt i et slikt bygg, men Gustavsen mener manglende ventilasjonsanlegg gjør luftkvaliteten dårligere enn den behøver å være.

- Her nede har vi en del studentdemonstrasjoner og da er det til tider mye folk samlet. Vi har også studenter som sitter i disse rommene og jobber på månedsvis med oppgavene sine. Det er jo ikke noe idéelt. Det har mye å si at man har et brukbart arbeidsmiljø, sier Jakobsen.

Av Sølvi W. Normannsen