MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Klabbeføre i bli kjent-løypene (24.11.09, 13:13)

Få møtte fram da Dei Taktlause spilte opp stemningen før bli kjent-løypa 17. november. Oppslutningen om de nye bli kjent-arangementene rundt om på fakultetene har så langt vært heller laber. Men den 30. gjøres nytt forsøk.

Glissent Da IME åpnet sin elektronikkløype 17. november, var det et 15-talls som møtte opp. Mandag 30. november arrangerer fakultetet ny bli kjent-dag, og nå har interessen for å delta tatt seg opp. Foto: Tore Oksholen.
Underbakke, som er eniorrådgiver ved HMS-avdelingen, har ingen god forklaring på den dårlige oppslutningen, annet enn at det kan være uvant for ansatte å bruke arbeidstiden på å gjøre seg kjent med andre fakulteter.

Felles løft
- Folk føler seg kanskje ikke helt trygge på at det er helt legitimt å gjøre det. Men det er det altså. Rektor sa tydelig fra om at han oppfordret alle til å bli bedre kjent, på tvers av interne kulturer, da vi markerte starten på dette opplegget den 9. september.

09.09.09 markerte NTNU starten på et helt år med ulike aktiviteter som skulle bidra til en ”vi-kultur” ved universitetet. Primus motor er HMS-avdelingen. Underbakke forklarer at dette både er en opptakt til jubileumsåret, men at det også kan komme mange positive effekter ut av at ansatte blir mer kjent med egen organisasjon.

Måtte avlyse
Som en del av opplegget skal alle fakulteter opprette bli kjent-løyper. Først ute var Fakultet for Ingeniørvitenskap og teknologi, og Fakultet for naturvitenskap og teknologi. IVT hadde to løyper i oktober, der deltakerne blant annet kunne få demonstrert kontrollrom for styring av olje og gassfelt. I tillegg hadde de et åpent tilbud om omvisning i verkstedet for produktdesign. Det endte med at deler av det de hadde planlagt ble avlyst fordi det ikke kom folk. Under ti personer møtte frem, og det var bare folk fra eget fakultet.

Flere miljøer har jobbet hardt og entusiastisk for å lage gode opplegg, og Kirsti Undebakke ved HMS-avdelingen beklager det dårlige besøket.

Fakultet for informasjonsteknologi, matematikk og elektroteknikk åpnet sin løype 17. november med musikk av Studentorchesteret Dei Taktlause og aktiviteter ved Ohma Electra. I følge Underbakke var det rundt 15 stykker som møtte opp.

Vil unngå vegring
- Flere fakultet har ikke åpnet sine løyper ennå, tror du erfaringene så langt kan få dem til å vegre seg for arbeidet?

- Det er en god del som kommer etter jul. Kan hende vil noen kvie seg for å legge arbeid i dette, dersom det brer seg en oppfatning av at folk ikke kommer. Det vil være svært synd. Fakultetene har vært veldig positive og mange har lagt mye arbeid i å lage gode opplegg. Det er trist hvis andre ikke bryr seg sier Kirsti Undebakke.

Ved NT-fakultetet har de åpnet en løype som skal stå oppe et helt år. Det er en kreativ løype der det legges vekt på å vise frem ulike kunstverk i Realfagbygget. Det er ingen form for registrering av antall besøkende, så ingen vet hvor mange som har vært innom postene.

Ny frisk mandag
Mandag 30. november inviterer IME igjen til arrangement. Lysløypa er en fast løype med fem poster gjennom Elektrobygget, lagt opp som en historisk vandring med innlagt praktisk oppgave. Løypa kan gås når som helst, men mandag er det i tillegg to arrangementer med tema elektrisk energi på Elkraftteknikk og elektronikkløypa på Elektronikk og telekommunikasjon. Interesserte kan melde seg på her.

Av Sølvi W. Normannsen