MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Flere ruster opp med Kursdagene (5.1.10, 07:42)

Fagfolk og bedrifter benytter de dårlige tidene til å heve kompetansen og ruste seg for bedre tider. Dette kan forklare at oppslutningen om Kursdagene er rekordhøy i år, med 1600 deltakere, mener leder for Tekna Kurs, Gry Rognes.

- Tanken er å gripe tak i hvor veien går i forhold til de politiske retningene, og kombinere dette med fagfolkene på de ulike feltene. Vi vil vise frem ny teknologi, og hvordan de jobber, de som lykkes best, sier Gry Rognes, som leder Tekna Kurs.
To kurs i praktisk prosjektledelse ble fulltegnet med en gang, og interessen for å kurse seg innen ulike sider av byggfaget har holdt seg stor. Samtidig favner årets kursprogram litt bredere enn tidligere. Arrangørene, som er Tekna og NTNU i fellesskap, hadde allikevel ikke sett for seg at interessen skulle bli så stor. Fjorårets rekord på 1400 deltakere, tangeres med 200.

Bygger kompetanse
- At vi kommer så høyt er fantastisk. Det har knapt vært flere deltakere de siste tyve årene, sier Gry Rognes, som er leder for Tekna Kurs.

Hun sier det er gledelig at målgruppen, aktører fra teknologiske fagfelt og ulike bransjer, er opptatt av kompetanseutvikling. Av de i alt tyve kursene er det satt opp to i praktisk prosjektledelse, det første i dag tirsdag og det andre på torsdag. Begge ble raskt fulltegnet, i følge Gry Rognes.

- Tema rundt ledelse ser ut til å treffe målgruppen godt. Også interessen fra byggenæringen har holdt seg oppe, vi vet jo at det er en bransje som har slitt. Vi mener kursing gir konkurransefortrinn og vi tror mange nå bruker de litt vanskelige tidene til å heve sin kompetanse slik at de står bedre rustet når ting tar seg opp igjen etter finanskrisen, sier Rognes.

"CO2-håndtering - post København" er tittelen på et av kursene som starter i dag.
Bioteknologi og CO2-håndtering
Blant nykommerne har det vært stor interesse for morgendagens kurs i Moderne bioteknologi, som har fått undertittelen ”-et crashkurs i bioteknologiens utvikling de siste 10 år”. Utviklingen på feltet er rivende, og blant trekkplastrene er professor Kjetil Taskèn, direktør ved Bioteknologisenteret. Han regnes blant de fremste i verden innen sitt felt, og skal snajje om skreddersydd medisin – anvendelse av medisin ut i fra gensammensetning.

Blant foreleserne er også professor Joel Clover, som leder Stamcelleforskningssenteret, samt NTNU-professor Steinar Johansen og førsteamanuensene Per Bruheim og Martin Kuiper.

Med klimatoppmøtet i København som ferskt oppspill, er det også klart for CO2-håndtering –post København.

Dette er fjerde gang Tekna legger sin møteplass for oppdatering på feltet CO2-håndtering og teknologiutvikling til Kursdagene. På listen over nøkkelfolk som kommer finner vi blant andre Cicero-direktør Pål Prestrud, sjefsforsker Erik Lindeberg fra Sintef Petroleumsforskning, samt statssekretær Robin Martin Kåss i olje- og energidepartementet.

Mingling og nettverk
Kursdagene i år er de 51. i rekken, og Tekna kaller det årets største arena for faglig utvikling og nettverksbygging. Hit kommer ordførere, representanter for regjering og storting, industriledere, teknologer, forskere og bransjefolk. Kursene koster fra 3-4 000 kroner og opp til 8-9000 kroner per deltaker. Blant andre tema er brannsikkerhet i bygninger, byomforming, sikkerhet og bærekraft i norsk vannforsyning, trafikksikkerhet med ITS, berginjeksjon i praksis og samferdsel.

- Tanken er å gripe tak i hvor veien går i forhold til de politiske retningene, og kombinere dette med fagfolkene på de ulike feltene. Vi vil vise frem ny teknologi, og hvordan de jobber, de som lykkes best, sier Gry Rognes.

På Samfundet i kveld er det festaften, også det en del av Kursdagene-tradisjonen. På menyen står tapas, øl og akevitt, mens musikk-artist-show-duoen Totland/Styve står for underholdningen. Det skal deles ut priser før det blir kaffe, avec og allsang i Klubben, mens en DJ er i sving på selskapssiden.

Sølvi W. Normannsen

Kursdagene