Den akademiske backpacker
(29.10.02) Universitetsavisa viser deg hvor du får hjelp til å forberede møtet med et nytt studieland. Mulighetene er mange: Noen tradisjonelle, og noen for den mer avanserte dannelsesreisende. Hva med Sevilla, den meget vakre mauriske stad i Andalucia?
Her finner du en meget informativ portal for all slags relevant informasjon om hva, hvor og hvordan man blir utvekslingsstudent i Spania. Hvorfor har ikke Norge noe sånt?
Uansett hvor du drar, er det mye å sette seg inn i. For eksempel: For å søke opptak ved en bestemt skole i Sevilla, krever man "- 2.5 GPA on a 4.0 scale and completion of the IUS application"
Akkurat, det var det jeg regnet med (!?)
Kan Midtens rike friste?
Er du av den avanserte backbacker-sorten, som nekter å gå i opptråkkede spor? Da er kanskje et universitet i Kina noe å bryne dine overlevelseskunnskaper på. For ikke å friste skjebnen for langt, kan det imidlertid være en god idé å ta en titt på denne siden - før du reiser. Her finner du en rangering av Kinas universiteter.
Visste du for eksempel at Tsinghua University ble kåret til Kinas beste i 2000? Eller at Central China Agricultural University er Kinas dårligste alternativ til Ås landbrukshøgskole?
Mer seriøst
For et planmessig informasjonssøk, kan den aller beste starten være å sjekke lenkene på Internasjonal seksjons hjemmesider.
Ellers kan "Braintrack" være et godt utgangspunkt for å finne ut hva som finnes av muligheter der ute. Braintrack har 6600 lenker til institusjoner for høyere utdanning i 170 land. Denne tjenesten er også tilgjengelig fra NTNUs Ut i verden-sider, som du blant annet finner via nedtrekksmenyene på NTNUs hovednettsider (Velg "Søk" > "Eksterne lenker og søkemotorer").
Av Tor H.Monsen Les hovedartikkel:
Lokker studenter til å velge utradisjonelt
|