MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Ferskingenes store dag (18.8.05, 16:56)

Studentene ble ønsket velkommen av vår egen ”fersking”, rektor Torbjørn Digernes, og trønderske værguder i litt dårlig humør.

Men regn får være regn. Immatrikuleringen ble også i år et vellykket arrangement, og i år som i fjor var plenen bak Hovedbygningen på Gløshaugen full av forventningsfulle studenter, medlemskåte studentorganisasjoner og universitetets høye herrer (og noen damer).

KOMBINASJON: - Det er mulig å kombinere seriøse studier med fargerik fritidsaktivitet, trøstet rektor Digernes ferske studenter med.
Tradisjonen tro var NTNUs første hilsen til de nyankomne en akademisk prosesjon, anført av Carl Haakon Waadeland på trommer. Rektor, dekaner og professorer ryddet vei mellom de flere tusen studenter, og ble plassert på første benk, bevæpnet med paraplyer.

Viktigst å lære
Første musikalske innslag på scenen var Bjørn Alterhaugs ”Academic Fanfare”, et innslag som roet den spente forsamlingen, før Torbjørn Digernes fikk ordet - for første gang som rektor av NTNU.

Han takket de nye studentene for at de hadde tatt utfordringen NTNU gjerne vil gi dem, og oppfordret dem til å velge tverrfaglige studieløp. Han gjorde samtidig de engelskspråklige studentene oppmerksomme på at de kunne komme til å møte rare skikker i Trøndelag, og henviste spesielt til spise- og drikkevanene.

Digernes gav også de nye studentene en kort innføring i universitetets endringer i ledelsesstrukturen, og oppfordret dem til å engasjere seg i, og nyte godt av all forskningen ved NTNU. Til slutt minte han om at den viktige delen av å være student er å lære, men han oppfordret samtidig studentene til å ta del i mange fargerike fritidsaktiviteter.

Rektors tale ble etterfulgt av varaordførers tale. - Ta byen inn som en naturlig del av studietiden, var Knut Fagerbakkes oppfordring. Han la til at Trondheim har en jobb å gjøre i forhold til å utvikle spennende arbeidsplasser og bygge nye boliger, slik at flere studenter kan bli i byen etter endt utdannelse.

FAST INNSLAG: Ingen immatrikulering uten Pirum.
Prisutdeling og kulturliv
Studentrepresentantene i NTNUs styre, Jasmin Jahre og Jens Maseng, stod for utdelingen av Sintefs pris for fremragende pedagogisk virke og Tilgjengelighetsprisen. Førstnevnte gikk til Torlaug Løkensgard Hoel, som gav mye av æren til sine studenter og kolleger.

Tilgjengelighetsprisen gikk til Tommy Braseth, driftstekniker på Dragvoll, som var svært glad for prisen, selv om ” jeg bare gjør jobben min”, som han uttrykte det.

Immatrikuleringen ble også brukt til å vise de nye studentene NTNUs rike kulturliv. Kjellerbandet akkompagnerte flere av artistene, og spesielt Ola Kvernbergs traktering av fiolinen imponerte mange. Dansere fra NTNUI viste en hesblesende oppvisning, og skuespillerne Marianne Meløy og Øyvind Brandtzæg fra Trøndelag Teater utførte noen svært gode imitasjoner av Odd Børresen, Ari Behn, Märtha Louise og Gro Harlem Brundtland.

Av Beate Horg
Foto: Glen Musk

Last ned høyoppløselige bilder her.
 Se bildeserie
 Se videoklipp
Les også: Rektors tale